Broj turista najviše porastao u Zagrebu

Bez autora
Dec 11 2011

Hrvatska turistička zajednica objavila je prve podatke za 2011. godinu. Hrvatski Jadran i Zagreb u prvih jedanaest mjeseci posjetilo je 7,7% više turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ostvareno je 65 milijuna noćenja, što je porast od 7% u odnosu na isto razdoblje lani. Od siječnja do kraja studenoga na Jadranu i u Zagrebu strani su turisti bili u većini. Došlo ih je 9,8 milijuna ili 8,2% više. Domaćih je turista u jedanaest mjeseci ove godine bilo 1,2 milijuna ili 3,8% više nego lani, a malo veći porast, od 4,6%, zabilježili su s 6,5 milijuna noćenja. Povećanje broja dolazaka i noćenja zabilježile su u 11 mjeseci ove godine sve jadranske regije i županije, kao i grad Zagreb. Najveći porast broja dolazaka na Jadranu, od 9,9%, imala je Istra, a u Zagrebu je bilo čak 10,4% više dolazaka.

Broj turista najviše porastao u ZagrebuHrvatska turistička zajednica objavila je prve podatke za 2011. godinu. Hrvatski Jadran i Zagreb u prvih jedanaest mjeseci posjetilo je 7,7% više turista u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ostvareno je 65 milijuna noćenja, što je porast od 7% u odnosu na isto razdoblje lani.

Od siječnja do kraja studenoga na Jadranu i u Zagrebu strani su turisti bili u većini. Došlo ih je 9,8 milijuna ili 8,2% više.

Domaćih je turista u jedanaest mjeseci ove godine bilo 1,2 milijuna ili 3,8% više nego lani, a malo veći porast, od 4,6%, zabilježili su s 6,5 milijuna noćenja.

Povećanje broja dolazaka i noćenja zabilježile su u 11 mjeseci ove godine sve jadranske regije i županije, kao i grad Zagreb. Najveći porast broja dolazaka na Jadranu, od 9,9%, imala je Istra, a u Zagrebu je bilo čak 10,4% više dolazaka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik