Crikvenički Jadran nastavlja s radom

Bez autora
Oct 11 2011

Skupština vjerovnika crikveničke hotelske tvrtke Jadran odlučila je danas da će ta tvrtka nastaviti s radom, a rok izrade stečajnog plana produljen je do 15. travnja 2012. godine. Prema odluci skupštine vjerovnika, vjerovnicima prvog višeg isplatnog reda, a tu pripadaju radničke plaće, porezi i doprinosi na plaće, isplatit će se iz tekućeg poslovanja 3,1 milijun kuna od ukupno 158 milijuna njihovih tražbina ili oko 2 posto. Rok donošenja stečajnog plana produljen je zbog neriješenog pitanja vlasništva zemljišta na kojemu se nalaze turističko naselje i autokamp kojima upravlja crikvenički Jadran, a koje nije ušlo u pretvorbu. To onemogućava utvrđivanje stečajne mase i završetak izrade stečajnog plana pa će se taj problem nastojati riješiti do travnja sljedeće godine. Najveći vjerovnici Jadrana su Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) i Ministarstvo financija, koji od ukupno prijavljenih više od 500 milijuna kuna tražbina potražuju oko 70 posto, odnosno oko 350 milijuna. Stečajna upraviteljica potvrdila je da je ovogodišnja turistička sezona u Jadranu bila uspješna, odnosno da je bila na razni prošlogodišnje te da tvrtka prihodima pokriva sve troškove i obveze prema radnicima, dobavljačima i državi.

Crikvenički Jadran nastavlja s radomSkupština vjerovnika crikveničke hotelske tvrtke Jadran odlučila je danas da će ta tvrtka nastaviti s radom, a rok izrade stečajnog plana produljen je do 15. travnja 2012. godine, doznaje se od stečajne upraviteljica Marije Ružić.

Prema odluci skupštine vjerovnika, vjerovnicima prvog višeg isplatnog reda, a tu pripadaju radničke plaće, porezi i doprinosi na plaće, isplatit će se iz tekućeg poslovanja 3,1 milijun kuna od ukupno 158 milijuna njihovih tražbina ili oko 2 posto. Po riječima stečajne upraviteljice, rok donošenja stečajnog plana produljen je zbog neriješenog pitanja vlasništva zemljišta na kojemu se nalaze turističko naselje i autokamp kojima upravlja crikvenički Jadran, a koje nije ušlo u pretvorbu. To onemogućava utvrđivanje stečajne mase i završetak izrade stečajnog plana pa će se taj problem nastojati riješiti do travnja sljedeće godine, kazala je.

Najveći vjerovnici Jadrana su Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) i Ministarstvo financija, koji od ukupno prijavljenih više od 500 milijuna kuna tražbina potražuju oko 70 posto, odnosno oko 350 milijuna. Stečajna upraviteljica potvrdila je da je ovogodišnja turistička sezona u Jadranu bila uspješna, odnosno da je bila na razni prošlogodišnje te da tvrtka prihodima pokriva sve troškove i obveze prema radnicima, dobavljačima i državi.

Sada u Jadranu ima 160 zaposlenih, a tijekom sezone u toj je tvrtki radilo 420 ljudi. Jadran u hotelima ima oko 2.500 postelja i još 1.500 u kampu. Stečaj nad hotelskim poduzećem Jadran proglašen je u lipnju prošle godine temeljem zahtjeva 13 bivših radnika te tvrtke koji potražuju ukupno oko dva milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik