Dodeljene nagrade ''Turistički cvet''

Bez autora
Sep 27 2011

Turistička organizacija Srbije obeležila je danas Svetski dan turizma dodelom nagrada "Turistički cvet" organizacijama i pojedincima koji su doprineli unapređenju i promociji ove grane privrede, a među dobitnicima je i najbolji svetski teniser Novak Đoković. Nagradu za najbolji specijalni događaj u funkciji promocije turizma dobila je "Nušićijada" iz Ivanjice, najbolja je Niška Turistička organizacija, a u kategoriji ugostiteljskog objekta "cvet" je dobio hotel "Zira". Nagradu su osvojili i seosko turističko domaćinstvo Vila "Albedo" iz sela Varna, kao i autorka pobedničkog suvenira - oslikani čokanji i tegle sa drvenim stalkom Jelena Lazić. U kategoriji predstavljanja Srbije kao turističke destinacije putem elektronskih i štampanih medija nagrade su dobili novinar Vladan Kostić i fotograf i autor knjige "Čudesna Srbija" Dragan Bosnić. Za doprinos i unapređenje turizmna i podizanja kvaliteta turističke usluge, dodeljene su, takođe dve nagrade - Javnom preduzeću Beogradska tvrđava i direktorki Turističke organizacije Sremski Karlovci Jasmini Beljan Iskrin.

Dodeljene nagrade ''Turistički cvet''Turistička organizacija Srbije obeležila je danas Svetski dan turizma dodelom nagrada "Turistički cvet" organizacijama i pojedincima koji su doprineli unapređenju i promociji ove grane privrede, a među dobitnicima je i najbolji svetski teniser Novak Đoković.

Nagradu za najbolji specijalni događaj u funkciji promocije turizma dobila je "Nušićijada" iz Ivanjice, najbolja je Niška Turistička organizacija, a u kategoriji ugostiteljskog objekta "cvet" je dobio hotel "Zira".

Nagradu su osvojili i seosko turističko domaćinstvo Vila "Albedo" iz sela Varna, kao i autorka pobedničkog suvenira - oslikani čokanji i tegle sa drvenim stalkom Jelena Lazić.

U kategoriji predstavljanja Srbije kao turističke destinacije putem elektronskih i štampanih medija nagrade su dobili novinar Vladan Kostić i fotograf i autor knjige "Čudesna Srbija" Dragan Bosnić.

Za doprinos i unapređenje turizmna i podizanja kvaliteta turističke usluge, dodeljene su, takođe dve nagrade - Javnom preduzeću Beogradska tvrđava i direktorki Turističke organizacije Sremski Karlovci Jasmini Beljan Iskrin.
Specijalnu nagradu van konkurenciji, za promociju Srbije, dobio je najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković.

Državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković je kazao da su ovakve manifestacije izuzetno značajne kako bi pokazale da postoje ljudi i organizacije koji su prošle godine dobro radili na razvoju turizma.

Turizam je, prema njegovim rečima, u kriznim godinama bio na iskušenjima, turistički radnici se bore sa brojnim nedaćama, teško je održati promet i tražnju, ali se ipak u tome nekako uspeva.

Petković je izrazio nadu da će u narednoj godini biti nastavljen trend oporavka i poboljšanja uslova i u domaćem turizmu, ali i po onome što nudimo stranim posetiocima.

On je podsetio da je 2012. godina povezivanja kulture i turizma što, kako je istakao ,Srbiji odgovara, jer je na tome već godinama aktivna.

Direktorka TOS-a Gordana Plamenac je istakla da svetska turistička industrija zauzima četvrto mesto, a u svetskom BDP učestvuje sa pet odsto.

"Nisam sigurna da je to prepoznato u Srbiji i zato pokušavamno da se izborimo da turistička industrija počne da se doživljava kao šansa za Srbiju", zaključila je Plamenac.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik