"Erbas" nadmašio "Boing" i obezbedio rekordne porudžbine

Bez autora
Sep 07 2011

Evropski proizvođač aviona "Erbas" dobio je ove godine 1.156 porudžbina, čime je nadmešen glavni rival, američki "Boing" i tako udaren temelj da se 2011. obezbedi rekordan broj ugovora o prodaji novih letelica posle uvođenja novog modela "erbas 320neo". "Erbas" sa sedištem u Tuluzu u Francuskoj ima 1.015 neto porudžbina nakon otkaza koji su stigli za osam meseci ove godine.Među poručenim letelicama nalazi se 981 modela "A32neo", nove verzije "erbasovog" uskotrupnog aviona s mnogo energetski efikasnijim motorom u odnosu na sadašnji.

"Erbas" nadmašio "Boing" i obezbedio rekordne porudžbine"Erbas" nadmašio "Boing" i obezbedio rekordne porudžbineEvropski proizvođač aviona "Erbas" dobio je ove godine 1.156 porudžbina, čime je nadmešen glavni rival, američki "Boing" i tako udaren temelj da se 2011. obezbedi rekordan broj ugovora o prodaji novih letelica posle uvođenja novog modela "erbas 320neo".

"Erbas" sa sedištem u Tuluzu u Francuskoj ima 1.015 neto porudžbina nakon otkaza koji su stigli za osam meseci ove godine, saopštila je danas kompanija. Među poručenim letelicama nalazi se 981 modela "A32neo", nove verzije "erbasovog" uskotrupnog aviona s mnogo energetski efikasnijim motorom u odnosu na sadašnji.

Od uvođenja "A320neo" sa novim motorom u decembru 2010, "Erbas" je dobio je više od 1.200 ponuda. Ako kompanija obezbedi čvrste porudžbine za preostalih 300 ponuda za preuzimanje, "Erbas" će u ovoj godini obezbediti porudžbinu 1.458 letelica, čime će biti oboren rekord iz 2007.

Američki "Boing" dobio je ove godine do 30. avgusta 472 bruto i 370 neto porudžbina, prema informacijama kompanije sa sedištem u Čikagu. Podaci o broju isporučenih letelca poznati su do kraja jula, do kada je kupcima predato 260 aviona.

Početkom jula saopšteno je da je "Erbas" isporučio više letelica i dobio više porudžbina od "Boinga" u prvoj polovini ove godine nego u istom periodu prošle , zadržavši vođstvo u odnosu na glavnog konkurenta.

Američka kompanija prošle godine najavila je da će pokušati da povrati poziciju najvećeg proizvođača aviona na svetu od evropskog rivala još ove godine, kada njegovi novi avioni "787 drimlajner" i dzambo model "boing 747-8", posle dužeg odlaganja, budu uključeni u saobraćaj. "Boing" očekuje da ove godine isporuči između 485 do 500 aviona, u odnosu na 462 prošle godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik