Erbas priprema ekološki avion

Bez autora
Jan 06 2012

"Erbas" je fabrici u Tuluzu dopremio prvu konstrukciju nove ekološke letilice "A350 XWB", gde će do aprila biti montirana dva trupa aviona. Dopremljeni trup aviona je dugačak 21 metar i namenjen je testiranju novog modela aviona.Taj avion, koji zauzima ukupnu površinu veću od sedam hektara, "najzeleniji" je model kompanije "Erbas". Polovina krova je opremljena sa 22.000 kvadratnih metara fotonaponskih solarnih panela, sa više od 6.000 kvadratnih metara providnih prozora i delovima zaobljenih staklom.

Erbas priprema ekološki avion"Erbas" je fabrici u Tuluzu dopremio prvu konstrukciju nove ekološke letilice "A350 XWB", gde će do aprila biti montirana dva trupa aviona.

Dopremljeni trup aviona je dugačak 21 metar i namenjen je testiranju novog modela aviona.

Taj avion, koji zauzima ukupnu površinu veću od sedam hektara, "najzeleniji" je model kompanije "Erbas".

Polovina krova je opremljena sa 22.000 kvadratnih metara fotonaponskih solarnih panela, sa više od 6.000 kvadratnih metara providnih prozora i delovima zaobljenih staklom.

Takođe, najnovija i najmodernija rasveta ograničena na korišćenje po strogim potrebama i sa uštedom energije samo je jedna od mnogobrojnih poboljšanja novog Erbasovog modela aviona, koji će proizvoditi 55 odsto sopstvene energije, čime će se proizvodnja ugljen dioksida smanjiti za oko 150 tona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik