Evropske prestonice idu kao alva

Bez autora
Dec 22 2011

Novogodišnji aranžmani prodaju se bolje od alve. Ni kriza, ni male plate izgleda nisu poremetile planove građanima Srbije koji su razgrabili gotovo kompletnu ponudu za doček najluđe noći, potvrdili su nam u nekoliko turističkih agencija u Beogradu. Gotovo jednoglasno, kažu, da su rasprodali sve i da je potražnja ove godine bila veća nego prethodne. A u ponudi je bilo svega - od dočeka 2012. na ulicama Beča za 50 evra, do nekoliko „nezaboravnih“ dana uz proslavu na trgovima u Sankt Petersbrugu ili Parizu, za 500 i više evra. Aranžman za jedan od najlepših evropskih gradova je među skupljima, zbog udaljenosti i činjenice da mora da se leti avionom, ali uprkos tome dovoljno je privlačan. Paket od šest dana, po tri dana u Moskvi i Sankt Petersburgu, košta od 585 evra i svi aranžmani su „popunjeni“, a nešto malo mesta ostalo je za Istanbul. Naročito veliko interesovanje je za evropske gradove Pariz, Rim, Madrid avionom, Rim autobusom, a nešto manje, ali dovoljno dobro se prodaju i Egipat i Dubai.

Evropske prestonice idu kao alvaNovogodišnji aranžmani prodaju se bolje od alve. Ni kriza, ni male plate izgleda nisu poremetile planove građanima Srbije koji su razgrabili gotovo kompletnu ponudu za doček najluđe noći, potvrdili su nam u nekoliko turističkih agencija u Beogradu.

Gotovo jednoglasno, kažu, da su rasprodali sve i da je potražnja ove godine bila veća nego prethodne.

A u ponudi je bilo svega - od dočeka 2012. na ulicama Beča za 50 evra, do nekoliko „nezaboravnih“ dana uz proslavu na trgovima u Sankt Petersbrugu ili Parizu, za 500 i više evra. Aranžman za jedan od najlepših evropskih gradova je među skupljima, zbog udaljenosti i činjenice da mora da se leti avionom, ali uprkos tome dovoljno je privlačan. U agenciji Big blue paket od šest dana, po tri dana u Moskvi i Sankt Petersburgu, košta od 585 evra. U ovoj agenciji kažu da su svi aranžmani „popunjeni“ i da je nešto malo mesta ostalo za Istanbul.

„Zadovoljni smo kako ide prodaja, sve je puno, a naročito veliko interesovanje je za evropske gradove Pariz, Rim, Madrid avionom, Rim autobusom, a nešto manje, ali dovoljno dobro se prodaju i Egipat i Dubai“, kažu za Danas u agenciji Big blue. U ponudi ove agencije su i četiri noćenja u Parizu, u hotelu sa tri ili četiri zvezdice, u samom centru, na aveniji Šanzelize po cenama od 589 do 759 evra. Aranžman za tri noćenja i doček na Trgu u Istanbulu za koji je još moglo da se nađe mesta, košta od 270 do 340 evra.

U agenciji Oktopod za naš list kažu da su im svi polasci puni i da se trenutno pregovara o tome da se naprave nove ture za Istanbul i Beč.

Ova dva grada su „planula“ iako, na primer, dva noćenja u Beču koštaju 170 evra, a tri noći sa dočekom u turskoj prestonici 155 evra. Osim ova dva grada u Oktopodu su zadovoljni kako ide prodaja aranžmana za Prag, u kom za tri noćenja treba platiti 265 evra, dok je od avio aranžmana najbolje prodavana Barselona, u kojoj se nova godina može dočekati po ceni od 170 do 465 evra. Oktopod nudi i doček u Berlinu za 110 evra, Bukurešt za 70 ili Krakov za 155. Većina ovih aranžmana ne uključuje prevoz autobusom koji će vas koštati dodatnih 40 do 50 evra, dok gledajući u cene avionskih aranžmana obavezno treba proveriti da li su u njih uračunate aerodromske takse.

Bogata ovogodišnja ponuda turističkih agencija uključuje i put od četiri dana do Sofije, sa samo jednim noćenjem po ceni od 60 evra, samo jedno, novogodišnje veče u Beču za 50 evra ili tri noćenja za 190 evra. Cene za dočeke u Sloveniji, Bledu i Kranju su oko 100 evra, Budimpešta najčešće može da se nađe po cenama od 60 do 125 evra. Rim je jedna od zanimljivijih novogodišnjih destinacija jer je povoljna, bez obzira na to da li je prevoz autobusom ili avionom. Autobusom se ide na sedam dana, a četiri noćenja, uz obilazak Venecije i Napulja košta 200 evra. Nešto skuplji, oko 230 evra je sličan aranžman za Barselonu, s tim što je put duži, a što se usput obiđu i Đenova, Monte Karlo, Nica, Kan. Za one koji po svaku cenu žele u grad ljubavi, Pariz, postoje i jeftiniji aranžmani, jedan od njih je 290 evra za osam dana, autobusom i u smeštaju sa svega dve zvezdice.

U Filip travelu u ponudi imaju i osam dana autobusom u Amsterdamu, po ceni od 370 evra, ali i dvorce Bavarske, u kojima četiri noćenja koštaju 240 evra. Iako dovoljno egzotične, te dve ture nisu najprodavanije u ovoj agenciji u kojoj za Danas kažu da su rasprodali 90 odsto aranžmana. „Odlično idu Berlin, Budimpešta, Beč, od aranžmana autobusom najbolje se prodaju Rim, Berlin, Prag, a avionom Barselona, Pariz i Rim“, ističu u Filip travelu. I u ovoj agenciji kažu da će zbog velike potražnje proširiti svoju ponudu, tako da će biti mesta i za one koji su neodlučni ili vole da donose odluku u poslednji čas.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik