Goč nikad posećeniji

Bez autora
Jan 16 2012

Smeštajni kapaciteti na planini Goč, koja je od Kraljeva udaljena tridesetak kilometara, popunjeni su do poslednjeg mesta, a turistički radnici kažu da ne pamte bolju sezonu u poslednjih deset godina. Prema njihovoj oceni, razlog dobroj poseti leži u cenama prilagođenim džepu onih koji sebi ne mogu da priušte zimovanje u nekom od skupih ski-centara. Prenoćište sa doručkom u Smučarskom domu košta 950 dinara, a u hotelu "Dobre vode" i Dečjem odmaralištu "Goč" hiljadu. Pun pansion u ovim objektima staje 1.500 dinara. Sneg nije iznenadio, ali jeste velika gužva, kakva se ne pamti čak ni u vreme zimskog raspusta. Kriza, verovatno, neće uzbrdo. Svi kapaciteti su popunjeni, čak i za februar, a sve je čisto i belo, kao u bajci. Na Goču trenutno ima skoro metar snega. Dnevni ski paš za korišćenje ski-lifta košta 400 dinara, koliko je i karta za noćno skijanje. Goč, koji sa vrhovima iznad 1.000 metara nadmorske visine pruža odlične mogućnosti za razvoj zimskih sportova i odmor i rekreaciju u netaknutim šumskim prostranstvima, ima ukupno 500 ležaja u Dečijem odmaralištu "Goč", hotelu - konaku "Dobre vode", Smučarskom domu i u objektima kojima gazduje Šumarski fakultet iz Beograda.

Goč nikad posećenijiSmeštajni kapaciteti na planini Goč, koja je od Kraljeva udaljena tridesetak kilometara, popunjeni su do poslednjeg mesta, a turistički radnici kažu da ne pamte bolju sezonu u poslednjih deset godina.

Prema njihovoj oceni, razlog dobroj poseti leži u cenama prilagođenim džepu onih koji sebi ne mogu da priušte zimovanje u nekom od skupih ski-centara.

Prenoćište sa doručkom u Smučarskom domu košta 950 dinara, a u hotelu "Dobre vode" i Dečjem odmaralištu "Goč" hiljadu. Pun pansion u ovim objektima staje 1.500 dinara.

Upravnik hotela-konaka "Dobre vode" Ljiljana Martinović rekla je za FoNet da ih sneg nije iznenadio, ali da jeste velika gužva, kakva se ne pamti čak ni u vreme zimskog raspusta.

"Kriza, verovatno, neće uzbrdo. Svi kapaciteti su nam popunjeni, čak i za februar, a ovde je sve čisto i belo, kao u bajci", kaže Martinović.

Na Goču trenutno ima skoro metar snega. Dnevni ski paš za korišćenje ski-lifta košta 400 dinara, koliko je i karta za noćno skijanje.

Goč, koji sa vrhovima iznad 1.000 metara nadmorske visine pruža odlične mogućnosti za razvoj zimskih sportova i odmor i rekreaciju u netaknutim šumskim prostranstvima, ima ukupno 500 ležaja u Dečijem odmaralištu "Goč", hotelu - konaku "Dobre vode", Smučarskom domu i u objektima kojima gazduje Šumarski fakultet iz Beograda.

Nažalost, stara žičara već petu godinu ne radi, jer joj je neophodna rekonstrukcija koja, prema rečima direktora Smučarskog doma Predraga Karovića podrazumeva zamenu sajle i nabavku dvoseda, kako bi bio dupliran njen kapacitet.

Na Goču, koji poseduje i balon-halu sa odličnim uslovima za pripreme sportista, trenutno se nalaze članovi džudo-kluba "Mašinac" iz Kraljeva i džudisti iz Kraljevu prijateljskog grada Sibiu iz Rumunije.

Posetioci, turisti i sportisti hvale čist vazduh, domaću atmosferu i niske cene u restoranu hotela i Smučarskom domu, gde čaj i kafa koštaju 40 dinara, grejana rakija 60, a sokovi i pivo po 80 dinara. Supe, čorbe i salate staju 100 dinara, gotova jela 250, a kilogram roštilja 300 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik