Gradiće se hotel Hilton u PG

Bez autora
Dec 12 2011

Danas su u Podgorici Žarko Burić, vlasnik kompanije Normal i Predrag Sekulić, ministar turizma u Vladi Crne Gore zajednički postavili kamen temeljac za Hilton Podgorica Montenegro, čime je simbolično najavljena gradnja luksuznog hotela poznatog međunarodnog brenda. Hotel Hilton Podgorica Montenegro će zasluženo biti centar kongresnog turizma u Podgorici i mjesto okupljanja predstavnika međunarodne političke i biznis elite. Ulazak hotelskog brenda Hilton na crnogorsko tržište značajno će upotpuniti i obogatiti turističku ponudu, a Glavni grad učiniti centrom kongresnog turizma. Gradnja hotela Hilton, u jeku svjetske finansijske krize, zeleno je svijetlo za sve potencijalne investitore i znak da Crna Gora i u periodu svjetske krize predstavlja potencijal i plodno tlo za dobro planirane projekte i zdrav capital. Vladi Crne Gore i opština Podgorica te Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) su prepoznale značaj projekta i omogućile kredit vrijedan 44 miliona EUR.

Gradiće se hotel Hilton u PGDanas su u Podgorici Žarko Burić, vlasnik kompanije Normal i Predrag Sekulić, ministar turizma u Vladi Crne Gore zajednički postavili kamen temeljac za Hilton Podgorica Montenegro, čime je simbolično najavljena gradnja luksuznog hotela poznatog međunarodnog brenda.

„Hotel Hilton Podgorica Montenegro će zasluženo biti centar kongresnog turizma u Podgorici i mjesto okupljanja predstavnika međunarodne političke i biznis elite", istakao je Burić na konferenciji za novinare povodom počertka gradnje Hilton Podgorica Montenegro.

"Ulazak hotelskog brenda Hilton na crnogorsko tržište značajno će upotpuniti i obogatiti turističku ponudu, a Glavni grad učiniti centrom kongresnog turizma, ocijenio je Burić, navodeći da je gradnja hotela Hilton – u jeku svjetske finansijske krize – "zeleno svijetlo za sve potencijalne investitore i znak da Crna Gora i u periodu svjetske krize predstavlja potencijal i plodno tlo za dobro planirane projekte i zdrav capital". Burić se posebno zahvalio Vladi Crne Gore i opštini Podgorica te Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) koja je prepoznala značaj projekta i omogućila kredit vrijedan 44 miliona EUR.

Ministar održivog razvoja i turizma, Predrag Sekulić, kazao je da Crnoj Gori nedostaje dobrih hotela, kako u primorskom tako i kontinentalnom dijelu. „Ipak, činjenica da će Podgorica za nepune dvije god dobiti hotel u lancu Hilton grupacije govori dovoljno za sebe", naveo je Sekulić.

Prema projektu, hotel Hilton Podgorica Montenegro će imati devet kongresnih sala, 197 soba, 23 apartmana sa lanč barom, predsjednički apartman, restoran i aperitiv bar, velnes /wellness/ centar, fitnes i spa blok sa zatvorenim bazenom.

Burić je saopštio da će hotel zadržati prepoznatljivost, ali i da će doći do nekih promjena, jer se mora izaći u susret novim tzahtjevima tržišta. "Prošlo je 60 godina otkako je hotel Crna Gora otvoren, pri čemu su se promijenili i zahtjevi ljudi koji koriste hotelske usluge", istakao je Burić, naglašavajući da kompanija Normal, koja je vlasnik hotela Crna Gora, "ima obavezu i da sačuva duh hotela Crne Gore koji je bio simbol Podgorice i nadamo se da će to i ostati".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik