Gradnja kompleksa "Guber" nastavlja se na proljeće

Bez autora
Jan 11 2012

Uprkos presudi i drugom sudskom postupku u korist investitora, firme AD "Guber", Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS ne odustaje od nakane da po svaku cijenu zabrani obnovu i gradnju banjskog kompleksa u Srebrenici. Osim toga, drugim sudskim postupkom presuđeno je i da je izdavanje građevinskih dozvola isključivo u nadležnosti Općine. Uprkos sudskoj presudi, Ministarstvo je poslalo dopis da se sada retroaktivno postupi po prvoj sugestiji pravobranioca. Ljekoviti izvori Guber banje predstavljaju najznačajniji potencijal za razvoj turizma, a realizacija projekta gradnje i adaptacije banjskih kapaciteta otvorit će i 350 novih radnih mjesta i brži oporavak Srebrenice. Očekuje se da će renoviranje starih i gradnja novih objekta biti nastavljeni na proljeće.

Gradnja kompleksa Uprkos presudi i drugom sudskom postupku u korist investitora, firme AD "Guber", Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS ne odustaje od nakane da po svaku cijenu zabrani obnovu i gradnju banjskog kompleksa u Srebrenici.

Ćamil Duraković, zamjenik načelnika Srebrenice, za "Dnevni avaz" kaže da je, osim toga, drugim sudskim postupkom presuđeno i da je izdavanje građevinskih dozvola isključivo u nadležnosti Općine.

- Uprkos sudskoj presudi, Ministarstvo nam je poslalo dopis da sada retroaktivno postupimo po prvoj sugestiji pravobranioca. To je van pameti, jer je on u prvoj presudi eliminiran iz ovog slučaja. Ponovo pokušavaju na foru prisiliti Općinu da dobrovoljno poništi rješenja o gradnji objekta banjskog kompleksa "Guber", što je apsurd i što se nikada neće desiti - podvlači Duraković.

Dodaje da ljekoviti izvori Guber banje predstavljaju najznačajniji potencijal za razvoj turizma, a realizacija projekta gradnje i adaptacije banjskih kapaciteta otvorit će i 350 novih radnih mjesta i brži oporavak Srebrenice.

Duraković se nada da će prijeći sve barijere da taj projekt počne teći utvrđenom dinamikom. On očekuje da će renoviranje starih i gradnja novih objekta biti nastavljeni na proljeće.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik