Gubitak Sunčanog Hvara 17,3 milijuna kuna

Bez autora
Nov 05 2011

Sunčani Hvar je u prvih devet mjeseci 2011. godine ostvario ukupne prihode u iznosu nešto većem od 115 milijuna kuna što je za 3 posto niže u usporedbi da istim periodom prošle godine. Iz hotelske kompanije ističu da je glavni razlog smanjenja ukupnih prihoda značajno smanjenje financijskih prihoda (tečajne razlike) koje su se u odnosu na prethodnu godinu smanjile za 6,2 milijuna kuna. Poslovni prihodi tj. prihodi od prodaje, koji čine 96 posto ukupnih prihoda društva, u prvih devet mjeseci 2011. porasli su za 3,1 milijun kuna tj. za 3 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i iznose 109,5 milijuna kuna. Na strani operativnih troškova tj. poslovnih rashoda, oni su smanjeni za 10,9 milijuna kuna tj. za 11 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ovdje se prvenstveno radi o smanjenju troškova osoblja, koji su smanjeni su za 14 posto. Nadalje, materijalni i ostali poslovni rashodi sveukupno su smanjeni za 10 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Rezultat povećanja operativnih prihoda i smanjenja operativnih troškova je operativni rezultat koji je za 14 milijuna kuna poboljšan u odnosu na isto razdoblje lani.

Gubitak Sunčanog Hvara 17,3 milijuna kunaSunčani Hvar je u prvih devet mjeseci 2011. godine ostvario ukupne prihode u iznosu nešto većem od 115 milijuna kuna što je za 3 posto niže u usporedbi da istim periodom prošle godine, stoji u izvješću objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Iz hotelske kompanije ističu da je glavni razlog smanjenja ukupnih prihoda značajno smanjenje financijskih prihoda (tečajne razlike) koje su se u odnosu na prethodnu godinu smanjile za 6,2 milijuna kuna. Poslovni prihodi tj. prihodi od prodaje, koji čine 96 posto ukupnih prihoda društva, u prvih devet mjeseci 2011. porasli su za 3,1 milijun kuna tj. za 3 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i iznose 109,5 milijuna kuna.

Na strani operativnih troškova tj. poslovnih rashoda, oni su smanjeni za 10,9 milijuna kuna tj. za 11 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ovdje se prvenstveno radi o smanjenju troškova osoblja, koji su smanjeni su za 14 posto. Nadalje, materijalni i ostali poslovni rashodi sveukupno su smanjeni za 10 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Rezultat povećanja operativnih prihoda i smanjenja operativnih troškova je operativni rezultat koji je za 14 milijuna kuna poboljšan u odnosu na isto razdoblje lani.

Sunčani Hvar je u prvih devet mjeseci ove godine poslovao s gubitkom od 17,3 milijuna kuna, što je za oko 4 milijuna kuna ili 31 posto veći gubitak nego godinu ranije, vidljivo je iz izvješća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik