Hilton u Crnoj Gori

Bez autora
May 19 2010

Hilton internešnl upravljaće hotelom Crna Gora u narednih 15 godina, a dodjela franšize poznatoj svjetskoj grupaciji uticaće, kako očekuju predstavnici dvije kompanije, pozitivno na podgoričku, ali i crnogorsku turističku privredu. Očekuje da će nakon njegove rekonstrukcije biti podignut nivo usluga u ukupnom turističkom proizvodu. Idejno rješenje za novi hotel već se priprema, a početak rekonstrukcije, koja bi trebalo da traje najmanje 24 mjeseca, planiran je za februar naredne godine. Normal turs će investirati u projekt oko 35 do 40 miliona eura, kao i da je finansijska konstrukcija već obezbijeđena, jer je to bio uslov za zaključivanje Ugovora. Ipak, na sve što planiraju da ugrade ili izgrade, Hilton mora dati saglasnost. Hilton u 15 godina za koje je dobio franšizu daje svoje standarde, obuku i edukaciju radnika, za šta će dobijati određen, ugovorom definisan, ima procenat zarade.

Hilton u Crnoj GoriHilton internešnl upravljaće hotelom Crna Gora u narednih 15 godina, a dodjela franšize poznatoj svjetskoj grupaciji uticaće, kako očekuju predstavnici dvije kompanije, pozitivno na podgoričku, ali i crnogorsku turističku privredu.

Predsjednik Odbora direktora UTIP-a, u čijem sastavu posluje hotel Crna Gora, Žarko Burić, očekuje da će nakon njegove rekonstrukcije biti podignut nivo usluga u ukupnom turističkom proizvodu, prenosi Mina business.

»Idejno rješenje za novi hotel već se priprema, a početak rekonstrukcije, koja bi trebalo da traje najmanje 24 mjeseca, planiran je za februar naredne godine«, rekao je Burić nakon potpisivanja Ugovora sa predstavnicima Hiltona.

On je dodao da će Normal turs investirati u projekt oko 35 do 40 miliona eura, kao i da je finansijska konstrukcija već obezbijeđena, jer je to bio uslov za zaključivanje Ugovora.

»Ipak, na sve što planiramo da ugradimo ili izgradimo, Hilton mora dati saglasnost«, rekao je Burić, i objasnio da Ugovor ne predviđa finansijska ulaganja Hiltona.

On je naveo da Hilton u 15 godina za koje je dobio franšizu daje svoje standarde, obuku i edukaciju radnika, za šta će dobijati određen, ugovorom definisan, procenat zarade.

»Novi hotel zadovoljavaće standarde pet zvjezdica i imaće spa centar, podzemne garaže, 210 smještajnih jedinica i druge odgovarajuće sadržaje«, kazao je Burić.

Predsjednik razvoja Hiltona za centralnu i jugoistočnu Evropu, Ulrih Vidmer, smatra da će hotel Crna Gora imati ključnu ulogu u ekspanziji te svjetski poznate grupacije na Balkanu.

»Hotel ima odličnu lokaciju i istoriju, i biće nakon obnove izuzetno važan za razvoj podgoričke infrastrukture«, ocijenio je Vidmer.

On je dodao da je potpisivanje Ugovora samo lakši dio posla, dok teži predstoji u naredne dvije godine.

»Biće dosta izazova, možda ponekad i frustrirajućih i zahtjevnih situacija, ali se nadamo da će hotel biti otvoren u bliskoj budućnosti«, naveo je Vidmer.

Potpisanim Ugovorom zadovoljan je i ministar turizma, Predrag Nenezić, koji je saopštio da podgorička i crnogorska turistička privreda dobijaju dosta, ukoliko se uzme u obzir snaga brenda Hiltona, njihovi prodajni kanali i kapital.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik