Idealni uslovi za skijanje na Jahorini

Bez autora
Feb 19 2012

Uslovi za skijanje na Jahorini su idealni, staze su izuzetno pripremljene, a visina snijega od 205 centimetara garantuje da će skijaška sezona trajati do kraja marta, a možda i u aprilu. Toplije vrijeme pogoduje skijašima, ali i onima koji ne praktikuju ovaj sport i uživaju u šetnjama planinom. Kompletan vertikalni transport je u funkciji, a cijena ski-pasa za tri časa iznosi 20 KM, a za četiri časa u toku dana iznosi 25 KM. Narednih nekoliko dana svi smještajni kapaciteti na ovoj "olimpijskoj ljepotici" su popunjeni. Cijene smještajnih kapaciteta na Jahorini su pristupačnije od onih koje su bile na početku sezone, što je svojevrsna pozivnica za ljubitelje skijanja da u što većem broju posjete olimpijsku planinu, a cijena polupansiona u hotelu “Bistrica” je 59 KM. Praznični dani u Srbiji, ali i razvedravanje i blagi porast temperature poslije nezapamćenog nevremena u cijelom regionu, uticali su da mnogi baš sada dođu na zimovanje i uživaju u prelijepom zimskom ambijentu.

Idealni uslovi za skijanje na JahoriniUslovi za skijanje na Jahorini su idealni, staze su izuzetno pripremljene, a visina snijega od 205 centimetara garantuje da će skijaška sezona trajati do kraja marta, a možda i u aprilu.

“Toplije vrijeme pogoduje skijašima, ali i onima koji ne praktikuju ovaj sport i uživaju u šetnjama planinom”, rekla je  Zorica Stojanović,  portparol Olimpijskog centra “Jahorina”.

Kompletan vertikalni transport je u funkciji, a cijena ski-pasa za tri časa  iznosi 20 KM, a za četiri časa u toku dana iznosi 25 KM.

“Narednih nekoliko dana svi smještajni kapaciteti na ovoj `olimpijskoj ljepotici` su popunjeni. Cijene smještajnih kapaciteta na Jahorini su pristupačnije od onih koje su bile na početku sezone, što je svojevrsna pozivnica za ljubitelje skijanja da u što većem broju posjete olimpijsku planinu”, istakla je ona i podsjetila da je cijena polupansiona u hotelu “Bistrica”  59 KM.

Prema njenim riječima, praznični dani u Srbiji, ali i razvedravanje i blagi porast temperature poslije nezapamćenog nevremena u cijelom regionu, uticali su da mnogi baš sada dođu na zimovanje i uživaju u prelijepom zimskom ambijentu.

Stojanovićeva je naglasila da OC “Jahorina” očekuje da će kombinacija pravovremeno napravljenog vještačkog i prirodnog snježnog pokrivača obezbijediti da se skijaška sezona na stazi Skočine produži i u kalendarsko proljeće.

Ona je podsjetila da će na ovoj stazi biti izgrađen šestosjed.

Na Jahorini će se sutra, sa početkom u 16.00 časova, održati “Red Bul” takmičenje u takozvanom masovnom skijanju i bordanju, a od 28. februara do 1. marta  takmičenje FIS KUP Jahorina 2012. i Otvoreno prvenstvo u alpskom skijanju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik