Inspekcijska kontrola turističke agencije “United travel international“

Bez autora
Nov 02 2011

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Sektor turističke inspekcije obavio inspekcijsku kontrolu turističke agencije “United travel international“ jer je putnicima bilo uskraćeno korišćenje soba u hotelima u Egiptu zbog neizmirenih dugovanja agencije prema ino-partnerima. Inspekcijska kontrola započeta je 31. oktobra ove godine, kada je Sektor turističke inspekcije dobio dve prijave putnika protiv te agencije zbog otkazivanja putovanja. Prilikom kontrole je utvrđeno da je ova agencija otkazala putovanja za Hurgadu u Egiptu planirana za 3. novembar za 35 putnika, 10. novembar za 39 putnika, 17. novembra za devet putnika, 24. novembra za 15 putnika, 1. decembra za šest i 8. decembra za jednog putnika. Ova putovanja otkazana su jer je po programu i opštim uslovima putovanja ove agencije za njihovu realizaciju definisan minimalan broj putnika od 150.

Inspekcijska kontrola turističke agencije “United travel international“Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je Sektor turističke inspekcije obavio inspekcijsku kontrolu turističke agencije “United travel international“ jer je putnicima bilo uskraćeno korišćenje soba u hotelima u Egiptu zbog neizmirenih dugovanja agencije prema ino-partnerima.

Inspekcijska kontrola započeta je 31. oktobra ove godine, kada je Sektor turističke inspekcije dobio dve prijave putnika protiv te agencije zbog otkazivanja putovanja. Prilikom kontrole je utvrđeno da je ova agencija otkazala putovanja za Hurgadu u Egiptu planirana za 3. novembar za 35 putnika, 10. novembar za 39 putnika, 17. novembra za devet putnika, 24. novembra za 15 putnika, 1. decembra za šest i 8. decembra za jednog putnika. Ova putovanja otkazana su jer je po programu i opštim uslovima putovanja ove agencije za njihovu realizaciju definisan minimalan broj putnika od 150.

Tom prilikom utvrđeno je da ova agencija ima aktivna dva računa – jedan u KBC banci, koji se uglavnom ne koristi od 1. jula ove godine, a sa drugog računa u Banci Inteza 1. novembra isplaćeno je obeštećenje zbog otkaza putovanja za četiri putnika.

U saopštenju se navodi da je kontrola nastavljena i 1. novembra, kada je Sektor turističke inspekcije dobio prijavu putnika iz Hurgade da im je uskraćeno korišćenje soba jer “United travel international“ nije platio smeštaj.

Prema listi soba i specifikaciji hotela, koju je turistička agencija dala na uvid turističkom inspektoru, u Hurgadi se trenutno nalaze 103 putnika smeštena u 15 hotela sa povratkom 3. novembra i 35 putnika u 12 hotela sa povratkom 10. novembra. Nakon dva telefonska razgovora sa direktorom – suvlasnikom agencije Atefom Aglanom juče po podne inspektoru su prezentovane uplate prema hotelima u Hurgadi. Nakon tih uplata, postupajući inspektor je u telefonskom razgovoru sa jednim od podnosilaca prijave iz Hurgade dobio potvrdu da je putnicima omogućeno dalje korišćenje soba.

Radnici ove agencije obavestili su sinoć inspektora da će Aglan danas u 10 časova imati sastanak sa hotelijerima u Hurgadi i da bi trebalo da neko od njegovih poslovnih partnera u Egiptu, u njegovo ime, reši nastale finansijske probleme. Inspektor je obavešten i o tome da su juče po podne svi zaposleni dali otkaze zameniku direktora agencije Ahmedu Jonesu Saheru, koji je, takođe, dao otkaz direktoru, sa otkaznim rokom do 15. novembra.

Ovu informaciju Sektor turističke inspekcije hitno je prosledio nadležnim organima radi njihovog daljeg postupanja, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik