Last minute ponude - ušteda u poslednjem času

Bez autora
Aug 28 2011

Turističke agencije sve češće u svojim ponudama imaju last minute aranžmane za letovanje, a putnici koji se opredele za odmor ''u poslednji čas'', mogu da uštede od nekoliko desetina do nekoliko stotina evra. Najpovoljnije last minute ponude su i do 35 odsto jeftinije od redovnih aranžmana. 11 noćenja sa polupansionom na Siciliji u last minute opciji košta 675 evra, dok je ranije to iznosilo 1.025 evra. Sličan aranžman na ovom italijanskom ostrvu je sa 715 evra spušten na 565 evra. Popusti za Kosta Bravu i Majorku se kreću između 25 i 50 evra, dok je u Grčkoj popust 15 evra, pa je paket aranžman snižen sa 295 na 280 evra. Last minute ponude se određuju tako što se prate interesovanja klijenata, pa ako se vidi da se više usmeravaju na jednu destinaciju, a veće se interesovanje očekivalo na drugoj, onda se tu otvara last minute ponuda kao bi se dostigao očekivani nivo.

Last minute ponude - ušteda u poslednjem časuTurističke agencije sve češće u svojim ponudama imaju last minute aranžmane za letovanje, a putnici koji se opredele za odmor ''u poslednji čas'', mogu da uštede od nekoliko desetina do nekoliko stotina evra.

Marketing menadžer agencije "Odeon" Miroslav Pačić je Tanjugu kazao da su najpovoljnije last minute ponude i do 35 odsto jeftinije od redovnih aranžmana.

Prema njegovim rečima, 11 noćenja sa polupansionom na Siciliji u last minute opciji košta 675 evra, dok je ranije to iznosilo 1.025 evra. Sličan aranžman na ovom italijanskom ostrvu je sa 715 evra spušten na 565 evra, dodao je Pačić.

Popusti za Kosta Bravu i Majorku se kreću između 25 i 50 evra, dok je u Grčkoj popust 15 evra, pa je paket aranžman snižen sa 295 na 280 evra, naveo je Pačić.

"Last minute ponude određujemo tako što pratimo interesovanja naših klijenata, pa ako vidimo da se više usmeravaju na jednu destinaciju, a mi smo veće interesovanje očekivali na drugoj, onda tu otvaramo last minute ponuda kao bi dostigli nivo koji smo očekivali", objasnio je Pačić.

On je naveo da agencija u kontaktu sa potencijalnim klijentima koristi socijalne mreže, kao što su Facebook i Twitter što nailazi na pozitivan ođek.

Ipak, Pačić je, kako je dodao, stekao utisak da se ljudi još uvek ne oslanjaju toliko na last minute ponude, jer je agencija veliki broj aranžmana prodala već tokom Sajma turizma u martu.

Ukoliko se neko odluči da na daleke, egzotične destinacije krene iz Nemačke ili Austrije, može da uštedi od 300 do 500 evra u last minute aranžmanu.

Agencija "Liberti" sarađuje sa stranim turoperatorima te u svojoj ponudi ima atraktvna letovanja u Dominikanskoj republici, Meksiku, ali i na Maldivima, Tajlandu i Kubi, za koje vlada najveće interesovanje domaćih klijenata, kazala je Tanjugu direktorka te agencija Maja Vukmirović.

Prema njenim rečima, dvonedeljno, last minute letovanje u Dominikanskoj republici može da uštedi oko 400 evra, jer je provobitna cena sa 1.700 evra spuštena na 1.300 evra.

Vukmirović je dodala da u Srbiji princip last minute letovanja još uvek nije toliko razrađen, niti on negde postoji u svesti putnika.

Razlog za to, kako je navela, je uglavnom činjenica da se u Srbiji odmori planiraju mnogo ranije, a u skladu sa tim se organizuje i letovanje.

Čim se otvori prazno mesto za putovanje na neku od mnogobrojnih destinacija u Grčkoj, Turskoj ili Španiji, u agenciji "Filip travel" se odmah organizuje last minute ponuda po deset do 20 odsto nižim cenama.

"Naši putnici su navikli na last minut aranžmane, redovno prate sajt i ukoliko izbacimo ponudu pre podne, poslepodne ona je već popunjena", kazala je Tanjugu pi-ar u
"Filip travelu" Nevena Stefanović.

Cene last minute aranžmana variraju, tako da neki mogu da budu ekstremno povoljni, kada je pitanju kombinacija sa apartmanskim smeštajem, dok smeštaj u hotelu sa tri ili četiri zvezdice donekle povećava iznos, objasnila je Stefanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik