„Luštica“ povećala investicije

Bez autora
Oct 06 2011

Tivatska kompanija „Luštica divelopment“ povećala je investicije u trećem kvartalu za 918,28 hiljada eura. Izvještaj o poslovanju za treći kvartal ne pokazuje značajnije finansijske promjene u odnosu na prethodni, a kompanija je, pored investiranja u infrastrukturu i zakup od preko 16 miliona eura, sa oko 255 hiljada podržala održavanje kulturnih događaja ili sportske klubove. U toku prve faze „Luštica divelopment“ planira da sagradi marinu, golf teren, jedan od hotela i nekoliko stambenih i komercijalnih objekata, pored infrastrukture za projekat Luštica bej. Kompanija je prošlu godinu završila sa gubitkom od 6,51 hiljadu eura, što je rezultat amortizacije osnovnih sredstava. Ugovorom o kupoprodaji, koji su u oktobru 2009. potpisali Vlada i „Oraskom“, strani partner se obavezovao da u periodu od deset godina uplaćuje za akcije i zakup po milion eura. Ukupna planirana investicija u tivatsku „Lušticu“ iznosi oko 1,1 milijardu, a „Oraskom“ je u obavezi da u periodu od 12 godina izgradi tri hotela sa najmanje četiri zvjezdice.

„Luštica“ povećala investicijeTivatska kompanija „Luštica divelopment“ povećala je investicije u trećem kvartalu za 918,28 hiljada eura – kako su saopštili predstavnici ove kompanije.

Izvještaj o poslovanju za treći kvartal, kako su naveli, ne pokazuje značajnije finansijske promjene u odnosu na prethodni, a kompanija je, pored investiranja u infrastrukturu i zakup od preko 16 miliona eura, sa oko 255 hiljada podržala održavanje kulturnih događaja ili sportske klubove.

- U toku prve faze „Luštica divelopment“ planira da sagradi marinu, golf teren, jedan od hotela i nekoliko stambenih i komercijalnih objekata, pored infrastrukture za projekat Luštica bej – naveli su iz ove kompanije.

Kompanija je prošlu godinu završila sa gubitkom od 6,51 hiljadu eura, što je rezultat amortizacije osnovnih sredstava.

Ugovorom o kupoprodaji, koji su u oktobru 2009. potpisali Vlada i „Oraskom“, strani partner se obavezovao da u periodu od deset godina uplaćuje za akcije i zakup po milion eura.

Ukupna planirana investicija u tivatsku „Lušticu“ iznosi oko 1,1 milijardu, a „Oraskom“ je u obavezi da u periodu od 12 godina izgradi tri hotela sa najmanje četiri zvjezdice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik