MAK: Otvoren “Aleksandar Veliki“

Bez autora
Sep 06 2011

Povodom 20 godina nezavisnosti Makedonije u Skoplju je svečano pušten u rad rekonstruisani aerodrom Aleksandar Veliki. Novi aerodrom je za deset puta veći od dosadašnjeg, a može da opsluži četiri miliona putnika godišnje. Prema navodima investitora, turske kompanije TAV, koja od marta ove godine ima koncesiju i upravljaće aerodrom u sledećih 20 godina, ovo je najmodernija vazdušna luka na Balkanu, a zbog strateške lokacije treba da postane balkanski transportni centar.U rekonstrukciju, koja je trajala 18 meseci, uloženo je 100 miliona evra. U središnjem delu aerodromske zgrade smeštena je skulptura Aleksandra Velikog, poklon operativnog direktora TAV-a, Murata Ornekola.

MAK: Otvoren “Aleksandar Veliki“Povodom 20 godina nezavisnosti Makedonije u Skoplju je svečano pušten u rad rekonstruisani aerodrom Aleksandar Veliki.

Novi aerodrom je za deset puta veći od dosadašnjeg, a može da opsluži četiri miliona putnika godišnje.

Prema navodima investitora, turske kompanije TAV, koja od marta ove godine ima koncesiju i upravljaće aerodrom u sledećih 20 godina, ovo je najmodernija vazdušna luka na Balkanu, a zbog strateške lokacije treba da postane balkanski transportni centar.

U rekonstrukciju, koja je trajala 18 meseci, uloženo je 100 miliona evra.

U središnjem delu aerodromske zgrade smeštena je skulptura Aleksandra Velikog, poklon operativnog direktora TAV-a, Murata Ornekola.

Otvaranje nove aerodromske zgrade je početak proslave 20. godišnjice nezavisnosti Makedonije koja će trajati 20 dana. Centralna proslava je na dan državnosti - 8. septembra.

Glavni dogadjaj je otkrivanje fontane i spomenika Aleksandru Makedonskom, u Skoplju. Centar Skoplja je danas zatvoren radi generalne probe te manifestacije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik