Moguće manje takse za MA

Bez autora
Mar 07 2012

Članovi skupštinskog Odbora su tokom rasprave o Predlogu zakona o vazdušnom saobraćaju posebnu pažnju posvetili pitanju dužničko-povjerilačkih odnosa preduzeća Aerodromi Crne Gore i nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines, inspekcijskoj kontroli u aviosaobraćaju, ovlašćenjima Agencije za civilno vazduhoplovstvo i zaradama zaposlenih u njoj. Pomoćnik ministra saobraćaja, Mirel Radić Ljubisavljević, potvrdila je članovima Odbora da će se o mogućem rješenju družničko-povjerilačih odnosa između Aerodroma Crne Gore i MA raspravljati na sjednici Vlade. Razmatraće se mogućnost smanjenja iznosa putničke takse za MA, s obzirom na to da ta aviokompanija prevozi veliki broj putnika. Ministarstvo saobraćaja i pomorstva juče je najavilo da će predložiti Vladi da na narednoj sjednici usvoji zaključak kojim će se obustaviti primjena odluke Aerodromi Crne Gore o uvođenju putničke takse za putnike MA.

Moguće manje takse za MAČlanovi skupštinskog Odbora su tokom rasprave o Predlogu zakona o vazdušnom saobraćaju posebnu pažnju posvetili pitanju dužničko-povjerilačkih odnosa preduzeća Aerodromi Crne Gore i nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines, inspekcijskoj kontroli u aviosaobraćaju, ovlašćenjima Agencije za civilno vazduhoplovstvo i zaradama zaposlenih u njoj.

Pomoćnik ministra saobraćaja, Mirel Radić Ljubisavljević, potvrdila je članovima Odbora da će se o mogućem rješenju družničko-povjerilačih odnosa između Aerodroma Crne Gore i MA raspravljati na sjednici Vlade.

Prema njenim riječima razmatraće se mogućnost smanjenja iznosa putničke takse za MA, s obzirom na to da ta aviokompanija prevozi veliki broj putnika.

Podsjećamo da je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva juče najavilo da će predložiti Vladi da na narednoj sjednici usvoji zaključak kojim će se obustaviti primjena odluke Aerodromi Crne Gore o uvođenju putničke takse za putnike MA.

Aerodromi Crne Gore su prije dva dana donijeli odluku da počnu sa naplatom putničkog servisa na šalterima prilikom registracije putnika na aerodromima u Podgorici i Tivtu.

Radić Ljubisavljević je saopštila i da su, usljed nedostatka inspektora, u Ministarstvu odlučili da se inspekcijski nadzor u oblasti vazdušnog saobraćaja prebaci na Agenciju za civilno vazduhoplovstvo.

"Imamo jednog ovlašćenog službenika koji obavlja inspekcijski nadzor, ali to nije dovoljno", kazala je Radić Ljubisavljević i dodala da je Prijedlogom zakona o vazdušnom saobraćaju predviđeno da Agencija bude nezavisan organ, koji će se finansirati iz evropskih fondova.

Ona je saopštila i da su za zaposlene u Agenciji predviđene veće zarade nego za državne službenike i činovnike, zbog složenosti posla koji obavljaju.

"Smanjenje njihovih zarada bi uticalo na slabljenje kvaliteta kadra koji je zaposlen u Agenciji, a za koji se sada može reći da je veoma kvalitetan", kazala je Radić Ljubisavljević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik