Motel na Zlatici prodat Vladi

Bez autora
Dec 07 2011

Vlada je od UTIP-a Crna Gora kupila motel na Zlatici za 8,4 miliona eura, što je dvostruko više od sume za koju je to ugostiteljsko-turističko preduzeće prodato privatnoj kompaniji Normal turs. UTIP, u čijem su vlasništvu pored motela na Zlatici i hoteli City, Crna Gora i Podgorica, prodat je Normal tursu 2006. godine za 4,7 miliona eura. U cijeli aranžman uključen i Glavni grad kojem će država platiti dug koji je prema opštini imao UTIP u iznosu od 3,47 miliona eura. To znači da je Vlada kvadrat zemlje na Zlatici platila 204 eura. Odluku da Uprava policije dostavi ponudu za kupovinu motela na Zlatici sa 40 hiljada kvadrata zemljišta i objektom od preko četiri hiljade dao je uži kabinet predsjednika Vlade Igora Lukšića. Nakon što je dostavljena ponuda na iznos koji je UTIP tražio za taj objekat oko 8,4 miliona eura, tokom ljeta je i zaključen ugovor. Ugovorom je definisano da se od tog iznosa oduzme 3,47 miliona eura koliko je UTIP Crna Gora dugovao Glavnom gradu.

Motel na Zlatici prodat VladiVlada je od UTIP-a Crna Gora kupila motel na Zlatici za 8,4 miliona eura, što je dvostruko više od sume za koju je to ugostiteljsko-turističko preduzeće prodato privatnoj kompaniji Normal turs, pišu Dnevne novine, prenosi Mina.

UTIP, u čijem su vlasništvu pored motela na Zlatici i hoteli City, Crna Gora i Podgorica, prodat je Normal tursu 2006. godine za 4,7 miliona eura.

U cijeli aranžman uključen i Glavni grad kojem će država platiti dug koji je prema opštini imao UTIP u iznosu od 3,47 miliona eura. To znači da je Vlada kvadrat zemlje na Zlatici platila 204 eura.

Odluku da Uprava policije dostavi ponudu za kupovinu motela na Zlatici sa 40 hiljada kvadrata zemljišta i objektom od preko četiri hiljade dao je uži kabinet predsjednika Vlade Igora Lukšića. Nakon što je dostavljena ponuda na iznos koji je UTIP tražio za taj objekat oko 8,4 miliona eura, tokom ljeta je i zaključen ugovor.

Ugovorom je definisano da se od tog iznosa oduzme 3,47 miliona eura koliko je UTIP Crna Gora dugovao Glavnom gradu. UTIP Crna Gora je, prema saznanjima Dnevnih novina, dugovao za obaveze za dokompletiranje urbanističkih parcela 2,27 miliona i naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta 1,2 miliona eura. Kako je nezvanično saopšteno, UTIP taj novac duguje Glavnom gradu za rekonstrukciju i gradnju hotela Hilton koji je planiran na mjestu sadašnjeg hotela Crna Gora.

Uži kabinet predsjednika Vlade lako je prihvatio da se preuzme dug UTIP-a, a da se iznos od 4,86 miliona, koliko bi još trebalo platiti za kamp na Zlatici, isplati u pet jednakih rata, počev od naredne godine. Godišnja rata za objekat na Zlatici iznosi više od 973 hiljada eura.

U Vladinoj Informaciji o tom aranžmanu navedeno je da je Uprava policije od 1998. godine do danas pored izdataka za zakup i organizaciju obroka, kao i tekuće održavanje izdvojila "znatna sredstva" u izgradnju infrastrukturnih objekata za potrebe policajaca. Tako je o trošku države napravljena, između ostalog, asfaltna pista, sa označenim heliodromom, poligon za obuku specijalaca, alpinistička kula, ali i zaštitna ograda oko čitavog objekata. Navodi se podatak da je tokom prošle godine uloženo 40 hiljada eura za renoviranje podrumskog dijela u kojem se nalazi magacinski prostori, laserska streljana i kotlarnica za sistem grijanja.

Postoji i podatak da je Ministarstvo unutrašnjih poslova prije smještaja policajaca u taj objekat uložilo oko 489,86 hiljada eura.

Motel na Zlatici, Uprava policije koristi za smještaj Specijalne antiterorističke i Posebne jedinice od septembra 1998. godine. Od 2001. godine se taj objekat zakupljuje. Ugovorom o zakupu iz 2004. godine određena je mjesečna zakupnina za kamp na Zlatici u iznosu od 12,8 hiljada eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik