Na budvanskoj rivijeri u septembru izbrojano 26.200 turista

Bez autora
Sep 08 2011

Na budvanskoj rivijeri prve sedmice septembra registrovano je ukupno 26,2 hiljade turista, sedam odsto više nego u istom periodu prošle godine. To je sedam odsto više nego u istom periodu prošle godine. To je i više od polovine ukupnog broja turista koji borave u Crnoj Gori. Najviše gostiju 14,22 hiljade boravi u privatnom smještaju, što ranije nije bio slučaj. U hotelima boravi 11,7 hiljada turista. Glavni razlog dobre posjete u ovom periodu septembra je prestanak gužvi na plažama i u saobraćaju, dovoljno parking prostora i 20 odsto niže cijene usluga i boravka u odnosu na avgustovske. Najbrojniji su gosti iz Rusije, Poljske, Češke, Njemačke, Srbije, Rumunije i Francuske. Hotelijeri na budvanskoj rivijeri smatraju da će dobra posjeta potrajati do kraja septembra, a u jednom broju hotela i u oktobru. Ove turističke sezone, zahvaljujući aktivnostima nadležnih opštinskih službi broj registrovanih ležaja u privatnom smještaju na budvanskoj rivijeri iznosi 21 hiljadu, dok se procjenjuje da ih u vikend stanovima ima još oko 37 hiljada.

Na budvanskoj rivijeri u septembru izbrojano 26.200 turistaNa budvanskoj rivijeri prve sedmice septembra registrovano je ukupno 26,2 hiljade turista, sedam odsto više nego u istom periodu prošle godine.

To je sedam odsto više nego u istom periodu prošle godine. To je i više od polovine ukupnog broja turista koji borave u Crnoj Gori. Najviše gostiju 14,22 hiljade boravi u privatnom smještaju, što ranije nije bio slučaj. U hotelima boravi 11,7 hiljada turista.

Prema ocjenama turističkih radnika, glavni razlog dobre posjete u ovom periodu septembra je prestanak gužvi na plažama i u saobraćaju, dovoljno parking prostora i 20 odsto niže cijene usluga i boravka u odnosu na avgustovske.

Najbrojniji su gosti iz Rusije, Poljske, Češke, Njemačke, Srbije, Rumunije i Francuske.

Hotelijeri na budvanskoj rivijeri smatraju da će dobra posjeta potrajati do kraja septembra, a u jednom broju hotela i u oktobru.

Savjetnik u Sekretarijatu za privredu i finansije u Opštini Budva, Vasko Milanović, saopštio je agenciji Mina-business, da ove turističke sezone, zahvaljujući aktivnostima nadležnih opštinskih službi broj registrovanih ležaja u privatnom smještaju na budvanskoj rivijeri iznosi 21 hiljadu, dok se procjenjuje da ih u vikend stanovima ima još oko 37 hiljada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik