Na Kopaoniku cene iste kao i lane

Bez autora
Dec 12 2011

Za novogodišnje praznike nema mesta u hotelu Grand na Kopaoniku a i za prvu dekadu januara turisti su se uglavnom odlučivali da boravak na toj planini bukiraju direktno preko MK mauntin rizorta (Mountain). Najverovatnije su se gosti za direktnu rezervaciju dočeka preko hotela odlučili iz razloga što im je to bezbednije, imajući u vidu dešavanja tokom leta sa pojedinim turističkim agencijama. Popunjenost smeštajnih kapaciteta te kompanije tokom Ski openinga (8-12. decembar 2011.), zvaničnog otvaranja zimske sezone, bila je stoprocentna. Pored Crnogoraca i drugih gostiju iz regiona koji trenutno borave na Kopaoniku, početkom januara naredne godine očekuje se veliki broj gostiju iz Rusije i Belorusije. U hotelima MK grupe oko 87 odsto gostiju godišnje iz Srbije, a slede turisti iz Crne Gore, Rusije i BIH. Lane su gosti iz Rusije ostvarili 7.000 noćenja, a ove zimske sezone se očekuje rast od 12 odsto posetilaca iz te zemlje.

Na Kopaoniku cene iste kao i laneZa novogodišnje praznike nema mesta u hotelu Grand na Kopaoniku a i za prvu dekadu januara turisti su se uglavnom odlučivali da boravak na toj planini bukiraju direktno preko MK mauntin rizorta (Mountain).

Najverovatnije su se gosti za direktnu rezervaciju dočeka preko hotela odlučili iz razloga što im je to bezbednije, imajući u vidu dešavanja tokom leta sa pojedinim turističkim agencijama, kazao je na konferenciji za novinare na Kopaoniku predsednik Upravnog odbora kompanije MK mauntin rizort Nikola Avram, uz napomenu da oni imaju dobru saradnju sa turističkim agencijama.

On je dodao da je popunjenost smeštajnih kapaciteta te kompanije tokom Ski openinga (8-12. decembar 2011.), zvaničnog otvaranja zimske sezone, bila stoprocentna.

Pored Crnogoraca i drugih gostiju iz regiona koji trenutno borave na Kopaoniku, početkom januara naredne godine očekuje se veliki broj gostiju iz Rusije i Belorusije, istakao je Avram.

On je dodao da je u hotelima MK grupe oko 87 odsto gostiju godišnje iz Srbije, a slede turisti iz Crne Gore, Rusije i BIH. Lane su gosti iz Rusije ostvarili 7.000 noćenja, a ove zimske sezone se očekuje rast od 12 odsto posetilaca iz te zemlje.

"Plan je da ove godine ostvarimo oko 100.000 noćenja, što je na nivou rezultata koje je u najbolje vreme beležio Geneks", kazao je Avram.

Što se tiče cena smeštaja na Kopaoniku, one nisu menjane u odnosu na 2010, a ko je bukirao smeštaj u novembru platio je manje nego pre godinu dana.

Avram je, odgovarajući na pitanje da li MK grupa planira kupovinu još nekog hotela, kazao da ako budu odgovarajući uslovi prodaje MK grupa bi mogla da kupi JAT-ove apartmane na Kopaoniku.

Plan je i da se naredne godine u renoviranje Kongresnog centra, u sastavu hotela Anđela, uloži oko pola miliona evra.

Do kraja godine promet MK mauntin rizorta će biti 7,5 miliona evra, dok je dobit pre oporezivanja, kamata i amortizacije (EBITDA) 2,5 miliona evra, istakao je Nikola Avram.

Skijaši ne treba da brinu da li će na toj planini biti dovoljno snega, jer postoji veštačko osnežavanje staza.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik