Naći rješenje za Sv. Stefan

Bez autora
Nov 02 2011

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte zadužio je Ministarstvo održivog razvoja i turizma da sa HG Budvanska rivijera AD-Budva, HTP Miločer i Adriatic Properties D.O.O-Budva, nađe zajedničko rješenje, u dijelu u kojem država ili opština nijesu ispunili svoje obaveze, kojima bi se omogućio nastavak realizacije jednog od najznačajnih projekata u Crnoj Gori. Na današnjoj sjednici Savjet je razmotrao zahtjev Kompanije Adriatic Properties d.o.o Budva, zakupca hotela Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža koji se odnosio na smanjenje visine godišnje zakupnine, omogućavanja zatvaranja kapaciteta hotela i produženje roka perioda zakupa. Konstatovano je da je evidentno da postoje određene radnje i događaji koji su van kontrole zakupca i na koje on nije mogao uticati, a koje su imale značajan uticaj na kašnjenje realizacije investicija, zbog kojih zakupac nije mogao staviti u funkciju hotelske kapacitete. Takođe, nije usvojen DUP - "Kraljičina plaža Chedi", koji obezbjedjuje uslove za početak gradnje novog hotela.

Naći rješenje za Sv. StefanSavjet za privatizaciju i kapitalne projekte zadužio je Ministarstvo održivog razvoja i turizma da sa HG Budvanska rivijera AD-Budva, HTP Miločer i Adriatic Properties D.O.O-Budva, nađe zajedničko rješenje, u dijelu u kojem država ili opština nijesu ispunili svoje obaveze, kojima bi se omogućio nastavak realizacije jednog od najznačajnih projekata u Crnoj Gori.

Na današnjoj sjednici Savjet je razmotrao zahtjev Kompanije Adriatic Properties d.o.o Budva, zakupca hotela Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža koji se odnosio na smanjenje visine godišnje zakupnine, omogućavanja zatvaranja kapaciteta hotela i produženje roka perioda zakupa.

"Konstatovano je da je evidentno da postoje određene radnje i događaji koji su van kontrole zakupca i na koje on nije mogao uticati, a koje su imale značajan uticaj na kašnjenje realizacije investicija, zbog kojih zakupac nije mogao staviti u funkciju hotelske kapacitete", saopšteno je nakon sjednice Savjeta.

Takođe, nije usvojen DUP - "Kraljičina plaža Chedi", koji obezbjedjuje uslove za početak gradnje novog hotela.

"S tim u vezi, Savjet je zadužio Ministarstvo održivog razvoja i turizma da u komunikaciji sa HG Budvanska rivijera AD-Budva, HTP Miločer i Adriatic Properties D.O.O - Budva, nađe zajedničko rješenje, u dijelu u kojem država ili opština nijesu ispunili svoje obaveze, koje će omogućiti nastavak realizacije jednog od najznačajnih projekata na Crnogorsko primorju", navodi se u saopštenju sa sjednice Savjeta.

Osim toga Savjet je danas prihvatio Informaciju o finansiranju Integralnog bolničkog informacionog sistema (IBIS-a) koju je dostavilo Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije.

Jedan od značajnijih strateških ciljeva u razvoju i reformi zdravstvenog sistema jeste i izgradnja tog sistema.

Implementacijom nekoliko značajnih informatičkih projekata obezbijeđena je integracija Fonda sa mrežom apoteka, ustanovama primarnog nivoa (izabrani ljekari u domovima zdravlja i stomatološke ordinacije koje imaju ugovor sa Fondom, Zavod za HMP), opštim bolnicama (svih sedam opštih bolnica) i dijelom se obezbjeđuju podaci za Institut za javno zdravlje.

Svrha implementacija IBIS-a je pružanje pouzdanih informacija adekvatnog obima za efikasno upravljanje resursima u cilju donošenja valjanih odluka menadžmenta.

Menadžeri bolnica i klinika će primati informacije o glavnim indikatorima koji karakterišu funkcionisanje medicinske institucije. Projekat će biti realizovan finansiranjem iz sopstvenih sredstvima iz kapitalnog budžeta.

Imenovan je i Odbor koji će upravljati projektom Integralni bolnički informacioni sistem u sastavu. Tim tijelom će predsjedavati potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije: Vujica Lazović, dok su za članove imenovani ministar finansija Milorad Katnić, ministar zdravlja Miodrag Radunović, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Kenan Hrapović, direktor Kliničkog Centra Crne Gore Milan Mijović i predsjednik sinidikata Kliničkog centra Crne Gore Vladimir Pavićević.

Savjet nije prihvatio zahtjev Kompanije Meso-promet iz Bijelog Polja za izmjenu Ugovora o prodaji 76,5163 odsto akcija Jekona AD Bijelo Polje, koji se odnosio na smanjenje investicionog ulaganja. Imajući u vidu negativne efekte ekonomske krize koji su uticali da Investitor ne može u potpunosti da realizuje Investicioni program, odlučio je da produži rok za realizaciju Investicionog programa sa pet na sedam godina.

Kada je u pitanju zahtjev za smanjenje visine neto plata, ostavljena je mogućnost kompaniji Meso-promet doo-Bijelo Polje da u procesu kolektivnog dogovaranja sa sinidikatom riješi navedeno pitanje.

Savjet je dao saglasnost društvu HG Budvanska rivijera"AD-Budva na prodaju dijela imovine putem javne aukcije.

Na današnjoj sjednici usvojena je i informacija Tenderske komisije za turizam o poništenju tendera za dugoročni zakup vojno-turističkog kompleksa Valdanos, Ulcinj.

Tenderske komisije za valorizaciju bivše vojne imovine o poništenju tendera za izdavanje u zakup turističkog kompleksa Kumbor-Trašte, Kotor.

Istovremeno, Savjet je zadužio nadležne Tenderske komisije da revidiraju kriterijume koji su sadržani u prethodnim tenderima da bi se proširilo interesovanje potencijalnih investitora.

Savjet je formirao Radni tim za održavanje Centralnog registra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik