Nemci izdvojili 113 miliona evra za vatromet

Bez autora
Dec 30 2011

Građani Nemačke potrošiće u novogodišnjoj noći 113 miliona evra za male ulične vatromete. Promet će tako biti kao i onaj iz rekordne 2009. kada su Nemci takođe potrošili 113 miliona evra za vatromete i time dali značajan doprinos očuvanju preko 3.000 radnih mesta u ovoj branši.Uprkos povećanoj spremnosti građana da smenu stare i nove godine obeleže i "privatnim" vatrometom, cene raketa ostale su stabilne u odnosu na 2010. U Nemačkoj je prodaja raketa za male ulične vatromete dopuštena samo tri dana godišnje, između 29. i 31. decembra, a kupci moraju da budu stariji od 18 godina.

Nemci izdvojili 113 miliona evra za vatrometGrađani Nemačke potrošiće u novogodišnjoj noći 113 miliona evra za male ulične vatromete, saopštilo je Nemačko udruženje pirotehničke industrije.

Promet će tako biti kao i onaj iz rekordne 2009. kada su Nemci takođe potrošili 113 miliona evra za vatromete i time dali značajan doprinos očuvanju preko 3.000 radnih mesta u ovoj branši.

Uprkos povećanoj spremnosti gradjana da smenu stare i nove godine obeleže i "privatnim" vatrometom, cene raketa ostale su, kako je saopštilo udruženje, stabilne u odnosu na 2010.

U Nemačkoj je prodaja raketa za male ulične vatromete dopuštena samo tri dana godišnje, između 29. i 31. decembra, a kupci moraju da budu stariji od 18 godina.

Rakete smeju da se ispaljuju samo 31. decembra i 1. januara, a opštine su ovlašćene da precizno odrede vremenski interval u kojem mogu da se priredjuju ulični vatrometi. To je najčešće samo između 18.00 sati poslednjeg dana stare i 1.00 ili 2.00 sati prvog dana nove godine.

Kazne za nepoštovanje ovih propisa iznose u pojedinim gradovima i do 50.000 evra, a mali vatrometi su najstrožije zabranjeni u blizini bolnica i staračkih domova, crkava i istorijskih zgrada, kao i privatnih kuća drvene konstrukcije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik