Niže naknade za avio-kompanije

Bez autora
Dec 26 2011

Po treći put za godinu dana, Aerodrom "Nikola Tesla" će sniziti cene svojih usluga koje pruža avio-kompanijama. Od 01. januara 2012. godine cena naknade za sletanje će biti pet posto niža, dok će korišćenje infrastrukture biti jeftinije za četiri posto. Niže cene će se odnositi bez razlike za sve kompanije i sve tipove aviona.Ovom odlukom će se još više podstaći tržišna utakmica među avio-prevoznicima, a najveću koristće imati putnici kojima će se pružati sve bolja usluga za sve manje novca koji će izdvajati za avionske karte.

Aerodrom snižava naknade avio-kompanijamaPo treći put za godinu dana, Aerodrom "Nikola Tesla" će sniziti cene svojih usluga koje pruža avio-kompanijama.

Od 01. januara 2012. godine cena naknade za sletanje će biti pet posto niža, dok će korišćenje infrastrukture biti jeftinije za četiri posto. Niže cene će se odnositi bez razlike za sve kompanije i sve tipove aviona.

Kako je izjavio generalni direktor Aerodroma "Nikola Tesla" prof. dr Velimira Radosavljevića, ovom odlukom će se još više podstaći tržišna utakmica među avio-prevoznicima, a najveću koristće  imati putnici kojima će se pružati sve bolja usluga za sve manje novca koji će izdvajati za avionske karte.

Beogradski aerodrom već godinu i po dana beleži veliki rast obima saobraćaja u odnosu na konkurentske aerodrome u regionu, a sredinom decembra je nadmašio broj od tri miliona opsluženih putnika tokom 2011. godine. Tako je u oktobru mesečni porast broja putnika u odnosu na isti mesec prošle godine bio preko 20 posto, dok je u Sofiji zabeležen pad. U novembru je po istom kriterijumu u Beogradu povećanje bilo 18 posto, a sa 215.000 putnika Aerodrom "Nikola Tesla" je imao veći promet od svih osam međunarodnih aerodroma u Hrvatskoj zajedno.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik