Novi objekti na Zlatiboru

Bez autora
Mar 21 2012

Zlatibor je planina puna potencijala, otkrivenih i neotkrivenih. Da bi se poboljšali uslovi za boravak i uživanje turista na ovoj planini najavljene su velike investicija na teritoriji opštine Čajetina. Na Zlatiboru za predstojeću letnju turističku sezonu biće u funkciji markirane pešačke i biciklističke staze Zlatibor – Čigota - Tornik, a u planu je i završetak markiranja staze Zlatibor-Semegnjevo - Mokra Gora. U pripremi je izgradnja auto-kampa, na prostoru Tić polja, u blizini samog centra Zlatibora, što je trend i u Evropi i svetu, koji ova turistička destinacija nastoji da prati. Što se tiče ski centra Tornik, ove godine, zahvaljujući izvršenim ulaganjima i popularnoj politici popusta, ovaj ski centar zabeležio je rekordnu posećenost, a dobijeni FIS sertifikat omogućio je, u zimskim mesecima u ovom ski centru održavanje pet skijaških trka, od kojih je jedna međunarodnog karaktera.

Planirane investicije na ZlatiboruZlatibor je planina puna potencijala, otkrivenih i neotkrivenih.

Da bi se poboljšali uslovi za boravak i uživanje turista na ovoj planini najavljene su velike investicija na teritoriji opštine Čajetina.

Na Zlatiboru za predstojeću letnju turističku sezonu biće u funkciji markirane pešačke i biciklističke staze Zlatibor – Čigota - Tornik, a u planu je i završetak markiranja staze Zlatibor-Semegnjevo - Mokra Gora. U pripremi je izgradnja auto-kampa, na prostoru Tić polja, u blizini samog centra Zlatibora, što je trend i u Evropi i svetu, koji ova turistička destinacija nastoji da prati.

Što se tiče ski centra Tornik, ove godine, zahvaljujući izvršenim ulaganjima i popularnoj politici popusta, ovaj ski centar zabeležio je rekordnu posećenost, a dobijeni FIS sertifikat omogućio je, u zimskim mesecima u ovom ski centru održavanje pet skijaških trka, od kojih je jedna međunarodnog karaktera.

Na Torniku je u planu uređenje mauntin bajk staze, kao i postavljanje adaptera na šestosednu žičaru za prevoz bicikala, što će upotpuniti sadržaj ski centra, koji će i ovog leta, kao i prethodnih godina, sa svojim letnjim sadržajima biti omiljena destinacija za sve posetioce Zlatibora.

U toku radovi na proširenju smeštajnih kapaciteta hotela “Mona Zlatibor”, kao i izgradnja nove kongresne sale u okviru hotela, čija je vrednost investicije oko četiri miliona evra. Hotel će u narednom periodu i tokom letnje sezone raditi punim kapacitetom.

U neposrednoj blizini hotela “Palisad” uskoro će početi izgradnja velnes i spa centra, na površini od 5.000 kvadratnih metara, kao i nova lamela hotela od 300 soba i multifunkcionalne kongresne sale za 1.500 osoba. “Palisad” će u ovoj godini obogatiti sportske sadržaje izgradnjom dva nova sportska terena.

U ovoj kalendarskoj godini počeće sa radom i hotel Tornik na Zlatiboru, a takođe, biće otvoren i turistički kompleks “Ruža vetrova” kompanije Hemel, čime će dodatno biti obogaćena ukupna turistička ponuda Zlatibora za smeštaj turista u hotelima visoke kategorije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik