Obnova lošinjskoga hotela Punta za 12 milijuna eura

Bez autora
Sep 22 2011

Najveća lošinjska hotelska tvrtka Jadranka nakon 38 milijuna eura vrijedne rekonstrukcije hotela Aurora i Vespera, 1. listopada kreće u novu investiciju - uređenje hotela Punta u Velom Lošinju. Investicija je vrijedna 12 milijuna eura. Kako doznaje Vjesnik, izvođač je tvrtka Radnik Križevci. Od tog iznosa tri milijuna eura je vlastiti novac hotelske kuće, a devet milijuna eura je HBOR-ov kredit. Investicija obuhvaća rekonstrukciju hotela i podizanje kategorije s tri na četiri zvjezdice. Rekonstruirani hotel Punta vrata će otvoriti u lipnju iduće godine. Imat će 16 apartmana te 470 osnovnih i 86 pomoćnih ležajeva. Sagradit će se novi hodnici dizala koji znatno poboljšavaju komunikaciju u hotelu te će se obnoviti i proširiti sve sobe od kojih će većina imati veću površinu od one tražene kategorizacijom. Uredit će se ulaz, recepcije, bar, dvije manje multifunkcionalne sale, proširiti i urediti restoran i dio kuhinje te vanjske terase s restoranom koji će imati 190 mjesta na otvorenom.

Obnova lošinjskoga hotela Punta za 12 milijuna euraNajveća lošinjska hotelska tvrtka Jadranka nakon 38 milijuna eura vrijedne rekonstrukcije hotela Aurora i Vespera, 1. listopada kreće u novu investiciju - uređenje hotela Punta u Velom Lošinju.

Investicija je vrijedna 12 milijuna eura. Kako doznaje Vjesnik, izvođač je tvrtka Radnik Križevci. Od tog iznosa tri milijuna eura je vlastiti novac hotelske kuće, a devet milijuna eura je HBOR-ov kredit.

Investicija obuhvaća rekonstrukciju hotela i podizanje kategorije s tri na četiri zvjezdice. Rekonstruirani hotel Punta vrata će otvoriti u lipnju iduće godine. Imat će 16 apartmana te 470 osnovnih i 86 pomoćnih ležajeva. Sagradit će se novi hodnici dizala koji znatno poboljšavaju komunikaciju u hotelu te će se obnoviti i proširiti sve sobe od kojih će većina imati veću površinu od one tražene kategorizacijom. Uredit će se ulaz, recepcije, bar, dvije manje multifunkcionalne sale, proširiti i urediti restoran i dio kuhinje te vanjske terase s restoranom koji će imati 190 mjesta na otvorenom.

Osim rekonstrukcije unutrašnjeg bazena, bit će sagrađen i manji vanjski bazen s atrakcijama. Investicija u hotel Punta podrazumijeva i uređenje sale za fitness i dvorane za jogu i pilates, ambulante za nutricioniste, hortikulturno uređenje okoliša, uvođenje klimatizacije u cijelom hotelu, zamjenu i popravak sustava za pripremu tople vod i popravak krovova. Radovi ne obuhvaćaju samo wellness centar koji se sastoji od šest prostorija za masažu i druge tretmane, te četiri saune i jacuzzi jer je uređen prije nekoliko godina.

U prvih osam mjeseci hotel Punta ostvario je 75.103 noćenja, što je za 11 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Sličan trend nastavlja se tijekom rujna koji bilježi 15 posto više noćenja. Po strukturi noćenja za spomenuto razdoblje, najviše noćenja ostvarili su gosti iz Italije, Njemačke, Slovenije, Austrije i Hrvatske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik