Od danas skuplji trajekt

Bez autora
Apr 01 2012

Prevoz trajektom na relaciji Kamenari-Lepetani od danas je skuplji od 50 centi do jednog eura za sve kategorije vozila, osim za putnička. Cijena prevoza putničkih vozila biće povećana za vrijeme ljetnje sezone, sa sadašnjih četiri eura na 4,5. Cijena prevoza za motorcikle, autobuse i kamione do pet tona, od danas iznosi dva eura, odnosno 15 i devet eura. Poskupio je i prevoz za minibuse od sedam do 20 sjedišta, 50 centi, pa je nova cijena devet eura. Za kamione preko pet tona, one do pet tona sa prikolicom, kao i za putničke i teretne kombije sa prikolicom, prevoz trajektom iznosi 12,5 eura. Pomorski saobraćaj ne planira da poveća cijene prevoza za specijalna vozila sa gabaritima van standarda, tako da će one i dalje iznositi 25 eura.

Od danas skuplji trajektPrevoz trajektom na relaciji Kamenari-Lepetani od danas je skuplji od 50 centi do jednog eura za sve kategorije vozila, osim za putnička.

Iz preduzeća Pomorski saobraćaj, koje upravlja trajektom, su kazali da će cijena prevoza putničkih vozila biti povećana za vrijeme ljetnje sezone, sa sadašnjih četiri eura na 4,5.

Cijena prevoza za motorcikle, autobuse i kamione do pet tona, od danas iznosi dva eura, odnosno 15 i devet eura. Poskupio je i prevoz za minibuse od sedam do 20 sjedišta, 50 centi, pa je nova cijena devet eura.

Za kamione preko pet tona, one do pet tona sa prikolicom, kao i za putničke i teretne kombije sa prikolicom, prevoz trajektom iznosi 12,5 eura.

Pomorski saobraćaj ne planira da poveća cijene prevoza za specijalna vozila sa gabaritima van standarda, tako da će one i dalje iznositi 25 eura.

Pomorski saobraćaj je cijene prevoza posljednji put mijenjao u oktobru 2006. godine. Na ovo poskupljenje su se, kako su objasnili, odlučili jer su svi ulazni parametri, koji utiču na strukturu cijene prevoza, od 2006. godine drastično poskupili, posebno gorivo.

Oni su naveli da postoji namjera da se napravi određeni kompromis u vezi sa cijenom prevoza za putničke automobile, tako da će u preduzeću nastojati da se ona ne povećava van sezone.

Iz kompanije su dodali da će putnici i dalje besplatno koristiti usluge prevoza trajektom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik