Odlični rezultati Srbije u oblasti avio-saobraćaja

Bez autora
Nov 03 2011

Ministar za infrastrukturu i energetiku u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da je u poslednje tri godine Srbija postigla odlične rezultate u avio-saobraćaju, a ministar je izrazio nadu da će kroz aerodrom “Nikola Tesla” ove godine proći više od 3,2 miliona putnika. Za tri godine aerodrom “Nikola Tesla” uslužio je više od osam miliona putnika. Ovaj aerodrom je profitabilna kompanija bez dugovanja, a poseduje i najsavremenije uređaje za sletanje po magli. Tokom ovogodišnje letnje sezone saobraćaj iz Beograda obavljale su 33 kompanije. U svakom trenutku na nebu iznad Srbije nalazi se 20 aviona, a Agencija za kontrolu letenja godišnje pruži usluge za prelete pola miliona aviona, odnosno za pet odsto evropskog saobraćaja u 2011. godini. Agencija za kontrolu letenja Srbije je druga u Evropi kada je reč o bezbednosti.

Odlični rezultati Srbije u oblasti avio-saobraćajaMinistar za infrastrukturu i energetiku u Vladi Republike Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da je u poslednje tri godine Srbija postigla odlične rezultate u avio-saobraćaju, a ministar je izrazio nadu da će kroz aerodrom “Nikola Tesla” ove godine proći više od 3,2 miliona putnika.

Za tri godine aerodrom “Nikola Tesla” uslužio je više od osam miliona putnika. Ovaj aerodrom je profitabilna kompanija bez dugovanja, a poseduje i najsavremenije uređaje za sletanje po magli.

Tokom ovogodišnje letnje sezone saobraćaj iz Beograda obavljale su 33 kompanije. U svakom trenutku na nebu iznad Srbije nalazi se 20 aviona, a Agencija za kontrolu letenja godišnje pruži usluge za prelete pola miliona aviona, odnosno za pet odsto evropskog saobraćaja u 2011. godini. Agencija za kontrolu letenja Srbije je druga u Evropi kada je reč o bezbednosti.

“Jat airways” je za poslednje tri godine prevezao tri miliona putnika, dok je u prvoj polovini 2011. godine avionima Jat-a letelo pola miliona putnika.

Mrkonjić je naglasio da je rad svih institucija u oblasti vazduhoplovstva u Srbiji u potpunosti usklađen sa evropskim i svetskim standardima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik