Offshore kompanija Manola management kupac Canetove luksuzne Vile Montenegro

Bez autora
Dec 14 2011

Firma "Manola management" LTD s Britanskih Djevičanskih ostrva kupila je luksuznu Vilu Montenegro, na Svetom Stefanu, od dosadašnjeg vlasnika srpskog biznismena Stanka Subotića - Caneta. Odnedavno na parceli 1286 KO Sveti Stefan, na kojoj se nalazi Vila Montenegro upisana je inostrana kompanija s Djevičanskih ostrva - Tortola, koja u svojini 1/1 ima 1790 kvadrata zemljišne parcele i 362 kvadrata stambenog prostora. Kompanija je vlasništvo nad ovom vrijednom nekretninom, stekla kupovinom, što je i navedeno u katastru nepokretnosti za ovu parcelu. Još nije moguće precizno utvrditi o kakvoj se firmi radi i ko je njen vlasnik, ali nije isključena mogućnost da je Subotić samo prenio vlasništvo na off-shore firmu kako bi izbjegao eventualne pravne posljedice. Kada su u transakcije uključene off-shore firme onda je i teže ući u tokove novca, pa je za sada jedino izvjesno da je za taj posao iskorišćena firma sa Tortole.

Offshore kompanija Manola management kupac Canetove luksuzne Vile MontenegroFirma "Manola management" LTD s Britanskih Djevičanskih ostrva kupila je luksuznu Vilu Montenegro, na Svetom Stefanu, od dosadašnjeg vlasnika srpskog biznismena Stanka Subotića - Caneta, pišu podgoričke "Vijesti".

Kako se navodi u katastarskim podacima Uprave za nekretnine, odnedavno na parceli 1286 KO Sveti Stefan, na kojoj se nalazi Vila Montenegro upisana je inostrana kompanija s Djevičanskih ostrva - Tortola, koja u svojini 1/1 ima 1790 kvadrata zemljišne parcele i 362 kvadrata stambenog prostora.

Kompanija je vlasništvo nad ovom vrijednom nekretninom, stekla kupovinom, što je i navedeno u katastru nepokretnosti za ovu parcelu. Još nije moguće precizno utvrditi o kakvoj se firmi radi i ko je njen vlasnik, ali nije isključena mogućnost da je Subotić samo prenio vlasništvo na off-shore firmu kako bi izbjegao eventualne pravne posljedice, piše list.

Kada su u transakcije uključene off-shore firme onda je i teže ući u tokove novca, pa je za sada jedino izvjesno da je za taj posao iskorišćena firma sa Tortole.

Da je došlo do promjene vlasništva u Vili Montenegro, potvrdila je i direktorka budvanskog katastra Mirjana Marović, na minulom skupštinskom zasjedanju, navodeći da je „gospodin Stanko Subotić prodao vilu, koju su bez ikakvih problema uknjižili na novog vlasnika“.

Firma sa dalekih ostrva, prenijela je u svoje vlasništvo kaskadnu četvorospratnu „porodičnu zgradu“, kako se navodi u podacima, koja ima ukupno 12 soba, i to po tri u podrumu i prizemlju, pet na prvom spratu i jednu sobu od 70 kvadrata u potkrovlju.

Vila Montenegro je i dan-danas uspjela da zadrži nivo malog hotela sa pet zvjezdica. Vila, koja je godinama bila sinonim luksuza, tajnih zabava i žurki, u kojima su učestvovali i visoki državni zvaničnici, već nekoliko godina ima svoju turističku svrhu, pa je moguće i preko interneta obezbijediti u njoj zakup sobe i ljetovati.

Sa svim komforom koji nudi, luksuzno opremljenim sobama, bazenom, fitnesom, te liftom za vozila, Vila Montenegro je i dan-danas uspjela da zadrži nivo malog hotela sa pet zvjezdica, najviše kategorije koju je upravo ona prva „ponijela“ u Crnoj Gori.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik