Opština Kupresu odobrila gradnju još jedanog ski centra

Bez autora
Nov 15 2011

Izgradnju još jednog centra za zimske sportove na Kupresu odobrilo je Općinsko vijeće Kupresa. Kako je potvrđeno iz Općine Kupres, odobrenje za izgradnju dobio je domaći poduzetnik koji je oslobođen svih obveza dok objekt ne dobije uporabnu dozvolu. S ciljem širenja zimskog, a i ljetnog turizma kao glavne okosnice razvoja kupreškog kraja, načelnik Kupresa Stjepan Herceg je najavio uskoro raspisivanje tendera za izgradnju kompleksa sportskih terena na površini od 20 hektara, koji će prvenstveno služiti za pripreme sportskih klubova.

Opština Kupresu odobrila gradnju još jedanog ski centraIzgradnju još jednog centra za zimske sportove na Kupresu odobrilo je Općinsko vijeće Kupresa.

Kako je potvrđeno iz Općine Kupres, odobrenje za izgradnju dobio je domaći poduzetnik koji je oslobođen svih obveza dok objekt ne dobije uporabnu dozvolu.

S ciljem širenja zimskog, a i ljetnog turizma kao glavne okosnice razvoja kupreškog kraja, načelnik Kupresa Stjepan Herceg je najavio uskoro raspisivanje tendera za izgradnju kompleksa sportskih terena na površini od 20 hektara, koji će prvenstveno služiti za pripreme sportskih klubova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik