Otvoren hotel “Stara planina”

Bez autora
Dec 25 2011

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić danas je svečano otvorio hotel “Stara planina” na istoimenoj planini, na lokaciji Jabučko Ravnište. Vlada Srbije je preko Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja podržala realizaciju ovog projekta, investirajući približno 30 miliona evra u infrastrukturu ove najveće investicije u sektoru turizma, koja, pored promovisanja Stare planine kao turističke destinacije, ima i veliki značaj za ekonomski razvoj čitavog područja. Izgradnja čitavog kompleksa hotela “Stara planina”, koja je realizovana u rekordnom roku za nepunih 16 meseci, predstavlja prvi grinfild projekat u okviru razvoja planinskog turizma u Srbiji u poslednjih dvadeset godina. U okviru projekta izrađena je i prva ski-gondola u Srbiji koja će omogućiti prevoz skijaša do vrha Babin zub odakle polaze ski-staze, ukupne dužine 13 kilometara.

Otvoren hotel “Stara planina”Ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić danas je svečano otvorio hotel “Stara planina” na istoimenoj planini, na lokaciji Jabučko Ravnište.

Vlada Srbije je preko Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja podržala realizaciju ovog projekta, investirajući približno 30 miliona evra u infrastrukturu ove najveće investicije u sektoru turizma, koja, pored promovisanja Stare planine kao turističke destinacije, ima i veliki značaj za ekonomski razvoj čitavog područja.

Izgradnja čitavog kompleksa hotela “Stara planina”, koja je realizovana u rekordnom roku za nepunih 16 meseci, predstavlja prvi grinfild projekat u okviru razvoja planinskog turizma u Srbiji u poslednjih dvadeset godina.

U okviru projekta izrađena je i prva ski-gondola u Srbiji koja će omogućiti prevoz skijaša do vrha Babin zub odakle polaze ski-staze, ukupne dužine 13 kilometara.

Prema međunarodnim hotelskim standardima "Stara planina" Hotel i Spa, imaće četiri zvezdice, a otvaranje ovog hotela predstavlja prvu fazu u razvoju budućeg planinskog "SP resorta", u čijem je okviru predviđena izgradnja još šest hotela apartmanskog tipa za koje već postoje urbanistički planovi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik