Otvoren “Petroland” u Bačkom Petrovcu

Bez autora
Apr 23 2012

Predsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić danas je svečano otvorio akva-park “Petroland” u Bačkom Petrovcu. To je najveća do sada izgrađena turističko-zabavna atrakcija u Srbiji, a ujedno, i najmoderniji akva-park na prostoru celog Balkana. Investitor je slovačka firma "Akvaterm", a do sada je uloženo oko šest od ukupno planiranih 22 miliona evra. Ukupna površina akva-parka iznosi 20 hektara, a prva faza kompleksa koja je danas otvorena na osam hektara, ima šest bazena od kojih nekoliko sa geotermalnom vodom, 20 velikih i malih tobogana i drugih zabavnih i ugostiteljskih sadržaja. Geotermalna voda, koja izvire iz dubine od oko 800 metara, prirodne toplote iznad 40 stepeni, omogućiće korišćenje kompleksa tokom čitave godine.

Otvoren “Petroland” u Bačkom PetrovcuPredsednik Vlade AP Vojvodine dr Bojan Pajtić danas je svečano otvorio akva-park “Petroland” u Bačkom Petrovcu.

To je najveća do sada izgrađena turističko-zabavna atrakcija u Srbiji, a ujedno, i najmoderniji akva-park na prostoru celog Balkana.

Investitor je slovačka firma "Akvaterm", a do sada je uloženo oko šest od ukupno planiranih 22 miliona evra.

Ukupna površina akva-parka iznosi 20 hektara, a prva faza kompleksa koja je danas otvorena na osam hektara, ima šest bazena od kojih nekoliko sa geotermalnom vodom, 20 velikih i malih tobogana i drugih zabavnih i ugostiteljskih sadržaja. Geotermalna voda, koja izvire iz dubine od oko 800 metara, prirodne toplote iznad 40 stepeni, omogućiće korišćenje kompleksa tokom čitave godine.

Pored toga što je najveća slovačka investicija kod nas i što će, kada se sve završi, biti zaposleno 500 ljudi, značajna je i po tome što će se Bački Petrovac i Vojvodina svuda prepoznati po njemu.

Predsednik Pajtić je naglasio da je infrastruktura završena i urađena, radna mesta su obezbeđena, rešena su imovinsko-pravna pitanja, tako da je, u suštini, završen jedan složen i ogroman posao. Ove godine sezona će trajati koliko i lepo vreme, znači nekih osam meseci, jer u oktobru ove godine počinje izgradnja druge, a potom i treće faze, kada će se napraviti otvoren olimpijski bazen, još jedna toboganska kula i više zatvorenih bazena sa dodatnim atrakcijama, wellness, spa i fitnes centar. Treća etapa obuhvata izgradnju smeštajnih kapaciteta, kampa, apartmanskog naselja i hotela, sa kompleksnom turističkom uslugom, naglasio je Pajtić.

Pored svega navedenog, razlika između ovog i njemu sličnih u inostranstvu jeste u tome što je ovde i geotermalna voda, koja ima svoja brojna lekovita svojstva.

Stanislav Štefanek generalni menadžer Aquaparka je rekao da  će sutra, 24. aprila biti “Dan otvorenih vrata”, kada je ulaz besplatan i svi koji žele mogu da dođu da vide kompleks.

Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovala je i potpredsednica Vlade AP Vojvodine Ana Tomanova Makanova, koja je ujedno i predsednica Nacionalnog saveta slovačke nacionalne zajednice, pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj prof. dr Dragoslav Petrović i narodna poslanica u Skupštini Republike Srbije, Nada Kolundžija. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik