Ovčar Banja dobila zvanično status banje

Bez autora
Jan 12 2012

Ovčar Banja kod Čačka zvanično je odlukom Vlade Srbije dobila status banje. Status banje pruža tom mestu velike mogućnosti za razvoj turizma, naročito zdravstvenog, koja je i do sada bila popularno izletište Čačana. Ovčar Banja nalazi se u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, koja ima status zaštićenog područja, a njome upravlja Turistička organizacija. Grad Čačak je valasnik termomineralnog izvora u banji, koji na izvoru ima temperaturu 37 stepeni celzijusa i pogodan je za lečenje reumatskih oboljenja, spondiloze, artroze i posledica preloma kostiju. U Ovčar Banji planirana je izgradnja specijalne bolnice. Ovčar Banja se prostire na površini od 2.250 hektara, a dnevno magistralnim putem koji prolazi kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru prodje oko 9.000 vozila.

Ovčar Banja dobila zvanično status banjeOvčar Banja kod Čačka zvanično je odlukom Vlade Srbije dobila status banje, rekao je u sredu direktor lokalne Turističke organizacije Miodrag Stevanić.

Stevanić je rekao agenciji Beta da status banje pruža tom mestu velike mogućnosti za razvoj turizma, naročito zdravstvenog, koja je i do sada bila popularno izletište Čačana.

Ovčar Banja nalazi se u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, koja ima status zaštićenog područja, a njome upravlja Turistička organizacija. Grad Čačak je valasnik termomineralnog izvora u banji, koji na izvoru ima temperaturu 37 stepeni celzijusa i pogodan je za lečenje reumatskih oboljenja, spondiloze, artroze i posledica preloma kostiju.

Stevanić je najavio da je u Ovčar Banji planirana izgradnja specijalne bolnice.

Ovčar Banja se prostire na površini od 2.250 hektara, a dnevno magistralnim putem koji prolazi kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru prodje oko 9.000 vozila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik