Pet zvjezdica čeka građevinsku dozvolu

Bez autora
Oct 05 2011

Gradnja hotela sa pet zvjezdica u Petrovcu na lokaciji bivšeg hotela „Oliva“, na prostoru od oko 3.000 kvadrata može početi već naredne sedmice što se tiče „Budvanske rivijere“ i preduzeća Euromixtours. Bez obzira na spremnost radovi će, kako su objasnili, morati da pričekaju da se steknu određeni zakonski i drugi uslovi. Početak gradnje se očekuje po isteku zabrane gradnje zbog turističke sezone i po dobijanju neophodne dokumentacije prevashodno građevinske dozvole. U Euromixtursu kažu da su sve pripremne radove obavili. Sve pripreme su obavili tako da bi sa radovima mogli da otpočnu već naredne sedmice. Novi hotel visoke kategorije biće građen zajednički. Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ ulaže zemljišta, a partner sredstva. „Budvanskoj rivijeri“ će pripasti 32 sobe i četiri apartmana, potpuno opremljeni prema standardima koji omogućavaju kategorizaciju hotela sa pet zvjezdica. Preostali dio hotela, koji ostaje u vlasništvu Euromixtoursa, projektom je predviđeno da bude iste kategorije i imaće 92 sobe i osam apartmana.

Pet zvjezdica čeka građevinsku dozvoluGradnja hotela sa pet zvjezdica u Petrovcu na lokaciji bivšeg hotela „Oliva“, na prostoru od oko 3.000 kvadrata može početi već naredne sedmice što se tiče „Budvanske rivijere“ i preduzeća Euromixtours, saopšteno je juče Pobjedi iz ovih kompanija.

Bez obzira na spremnost radovi će, kako su objasnili, morati da pričekaju da se steknu određeni zakonski i drugi uslovi.

- Početak gradnje se očekuje po isteku zabrane gradnje zbog turističke sezone i po dobijanju neophodne dokumentacije prevashodno građevinske dozvole - saopštili su našoj redakciji iz „Budvanske rivijere“.

U Euromixtursu kažu da su sve pripremne radove obavili.

- Sve pripreme smo obavili tako da bi sa radovima mogli da otpočnemo već naredne sedmice - rečeno je Pobjedi u ovoj budvanskoj kompaniji.

Novi hotel visoke kategorije biće građen zajednički.

Hotelska grupa „Budvanska rivijera“ ulaže zemljišta, a partner sredstva. „Budvanskoj rivijeri“ će pripasti 32 sobe i četiri apartmana, potpuno opremljeni prema standardima koji omogućavaju kategorizaciju hotela sa pet zvjezdica. Preostali dio hotela, koji ostaje u vlasništvu Euromixtoursa, projektom je predviđeno da bude iste kategorije i imaće 92 sobe i osam apartmana.

Predviđeni rok za izgradnju hotela je dvije godine i šest mjeseci od dobijanja građevinske dozvole.

U „Budvanskoj rivijeri“ smatraju da će ovim kapacitetom visoke kategorije dobiti na turističkom značaju. Hotel „Palas“, koji je u julu ove godine dobio četvrtu zvjezdicu, gradnjom luksuznog „komšije“ još više će dobiti na atraktivnosti.

Ovom investicijom se, kako objašnjavaju, sprovodi strateško opredjeljenje gradnje novih kapaciteta visoke kategorije, koji inače najviše nedostaju turističkoj ponudi Crne Gore. Hotelska grupa Budvanska rivijera je pronašla model zajedničke gradnje da svoje zemljište privede namjeni i izgradi hotel sa pet zvjezdica.

Prema zajedničkoj odluci Savjeta za privatizaciju Ministarstva održivog razvoja i turizma, hotelska grupa „Budvanska rivijera“ za partnera u projektu izgradnje hotelskog objekta na prostoru bivšeg hotela „Oliva“ u Petrovcu koji je srušen u zemljotresu 1979. godine, izabrala je firmu Euromixtours iz Budve, koja se, kako su ocijenili, već pokazala kao dobar domaćin za upravljanje hotelima visoke kategorije.

Euromix DO, podsjetimo, već ima hotel Rivijeru na istom lokalitetu u Petrovcu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik