Piloti predlažu program za stabilizaciju Jata

Samostalni sindikat saobraćajnih pilota Srbije saopštio je danas da će vladi predložiti program za stabilizaciju "Jat ervejza" i uspešno poslovanje nacionalne aviokompanije. Sindikat je u saopštenju naveo da taj program može imati i širi društveni značaj "jer poseduje alate kojima bi se povećala produktivnost i izvršila depolitizacija javnih preduzeća". Ta organizacija traži hitan sastanak u Vladi Srbije na kojem želi da prezentuje program za stabilizaciju "Jat ervejza". Samostalni sindikat saobraćajnih pilota Srbije navodi da će nastaviti aktivnosti u cilju uspešnog poslovanja srpskog avioprevoznika, u interesu svih građana Srbije. Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić izjavio je juče da su u toku pregovori sa domaćim privrednicima sa kojima država namerava da osnuje novog srpskog avioprevoznika.

Piloti predlažu program za stabilizaciju JataSamostalni sindikat saobraćajnih pilota Srbije saopštio je danas da će vladi predložiti program za stabilizaciju "Jat ervejza" i uspešno poslovanje nacionalne aviokompanije.

Sindikat je u saopštenju naveo da taj program može imati i širi društveni značaj "jer poseduje alate kojima bi se povećala produktivnost i izvršila depolitizacija javnih preduzeća".

Ta organizacija traži hitan sastanak u Vladi Srbije na kojem želi da prezentuje program za stabilizaciju "Jat ervejza".

Samostalni sindikat saobraćajnih pilota Srbije navodi da će nastaviti aktivnosti u cilju uspešnog poslovanja srpskog avioprevoznika, u interesu svih građana Srbije.

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić izjavio je juče da su u toku pregovori sa domaćim privrednicima sa kojima država namerava da osnuje novog srpskog avioprevoznika.

"Neću da kažem koji su, vi znate da su oni vrlo osetljivi ljudi koji imaju svoje interese i svoje razloge", rekao je Mrkonjić novinarima ističući da bi objavljivanje njihovih imena u ovom trenutku moglo da ugrozi pregovore.

Ministar je kazao da "u sličnim situacijama kada mediji objave imena privrednika onda se u javnosti postavi pitanje odakle im novac".

"Dajte još neku nedelju da budemo strpljivi sa tim", rekao je Mrkonjić.

On je još jednom ponovio da će "novi Jat" biti formiran do kraja mandata ove vlade tako što će flota i deo zaposlenih preći u novu aviokompaniju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik