Počele pripreme za rušenje „Plavog horizonta“

Bez autora
Dec 13 2011

Komapnija „Qatari Diar Hotel Property Investment Montenegro“ u ponedjeljak je počela pripremne radove za rušenje hotela „Plavi horizont“ u uvali Pržna. Samo uklanjanje zdanja starog nepunih četrdeset godina obaviće se najvjerovatnije početkom naredne godine. Čišćenje terena i njegova priprema za izgradnju luksuznog turističkog kompleksa potrajaće do 3. maja 2012. godine, a predstavnici komapnije obećali su da će svi radovi biti obavljeni u skladu sa najvišim ekološkim standardima. Hotel „Plavi Horizont“ je otvoren 15. juna 1972. godine, u njegovu izgradnju beogradsko preduzeće „Globus“ je uložilo tadašnjih 60 miliona novih dinara, a po otvaranju je bio jedan od najvećih i najmodernijih hotela na Jadranu. Komapnija „Katar diar“ kupila je hotel od HTP „Primorje“ za 24 miliona eura, a ulaganjima vrijednim 250 miliona eura u uvali Pržna će na površini od 24 hektara sagraditi hotel sa pet zvjezdica, nekoliko rezidencijalnih vila, spa – centar, atraktivni plažni klub, specijalizovane restorane, trgovine, sportske terene i sadržaje za djecu.

Počele pripreme za rušenje „Plavog horizonta“Komapnija „Qatari Diar Hotel Property Investment Montenegro“ u ponedjeljak je počela pripremne radove za rušenje hotela „Plavi horizont“ u uvali Pržna.

Samo uklanjanje zdanja starog nepunih četrdeset godina obaviće se najvjerovatnije početkom naredne godine,o čemu će javnost, kako je kazala PR kompanije, Svetlana Poznanović, biti blagovremeno obaviještena.

Čišćenje terena i njegova priprema za izgradnju luksuznog turističkog kompleksa potrajaće do 3. maja 2012. godine, a predstavnici komapnije obećali su da će svi radovi biti obavljeni u skladu sa najvišim ekološkim standardima.

Hotel „Plavi Horizont“ je otvoren 15. juna 1972. godine, u njegovu izgradnju beogradsko preduzeće „Globus“ je uložilo tadašnjih 60 miliona novih dinara, a po otvaranju je bio jedan od najvećih i najmodernijih hotela na Jadranu.

Komapnija „Katar diar“ kupila je hotel od HTP „Primorje“ za 24 miliona eura, a ulaganjima vrijednim 250 miliona eura u uvali Pržna će na površini od 24 hektara sagraditi hotel sa pet zvjezdica, nekoliko rezidencijalnih vila, spa – centar, atraktivni plažni klub, specijalizovane restorane, trgovine, sportske terene i sadržaje za djecu.

Dobijanje građevinske dozvole i početak radova na izgradnji eksluzivnog turističkog kompleksa planirani su za septembar 2012. godine, a svi radovi trebaju biti završeni do septembra 2014. godine. Sa ulaganjem od 250 miliona eura, „Qatari Diar“, jedna od najuticajnijih svjetskih kompanija u oblasti investiranja i upravljanja nekretninama, je jedan od najvećih direktnih inostranih ulagača u turizam Crne Gore.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik