Polisa čuva na plaži

Bez autora
Aug 28 2011

Kako troškovi lečenja i uzaludna potraga za lekarom ne bi uništili dugo planirano putovanje, turisti treba da razmišljaju unapred i osiguraju se pre nego što krenu na put. Za jedan dan u inostranstvu, putnici plaćaju u proseku oko jedan evro, mada je najbolje da se, kod osiguravajućih društava, raspitaju o letnjim akcijama i mogućnostima za popust ako idu u grupi. Klijenti koji odaberu da odu na put uz pomoć „Delta đeneralija“, uz svaku porudžbinu do 15. septembra na poklon dobijaju osiguranje stana ili kuće koje važi tokom boravka u inostranstvu. Polisa se dostavlja na kućnu adresu, ukoliko to građani žele, a može da se naruči i preko interneta. Kod njih su polise najjeftinije za decu od šest do 18 godina i koštaju 827 dinara za deset dana u Evropi. Za porodice postoji popust, pa za roditelje sa dvoje dece desetodnevno osiguranje košta 2.812 dinara. Ovo su cene sa obračunatim porezom od pet odsto. Priliku da se po jeftinijim cenama obezbede na putu, mogu da iskoriste i naši turisti uz pomoć „Dunav osiguranja“, koje nudi 20 odsto popusta do kraja avgusta.

Polisa čuva na plažiKako troškovi lečenja i uzaludna potraga za lekarom ne bi uništili dugo planirano putovanje, turisti treba da razmišljaju unapred i osiguraju se pre nego što krenu na put.

Za jedan dan u inostranstvu, putnici plaćaju u proseku oko jedan evro, mada je najbolje da se, kod osiguravajućih društava, raspitaju o letnjim akcijama i mogućnostima za popust ako idu u grupi.

Klijenti koji odaberu da odu na put uz pomoć „Delta đeneralija“, uz svaku porudžbinu do 15. septembra na poklon dobijaju osiguranje stana ili kuće koje važi tokom boravka u inostranstvu. Polisa se dostavlja na kućnu adresu, ukoliko to građani žele, a može da se naruči i preko interneta.

- Kod nas su polise najjeftinije za decu od šest do 18 godina i koštaju 827 dinara za deset dana u Evropi - kažu u „Delta đeneraliju“.

- Za porodice postoji popust, pa za roditelje sa dvoje dece desetodnevno osiguranje košta 2.812 dinara. Ovo su cene sa obračunatim porezom od pet odsto.

Priliku da se po jeftinijim cenama obezbede na putu, mogu da iskoriste i naši turisti uz pomoć „Dunav osiguranja“, koje nudi 20 odsto popusta do kraja avgusta.

- Porodično osiguranje košta 1.567 dinara, za polisu sa pokrićem do 10.000 dinara - kažu u „Dunav osiguranju“.

- Tu je i naša kartica za putničko zdravstveno osiguranje, koja se može koristiti godinu dana sa maksimalnim pokrićem 35.000 evra i staje 75 evra za sve zemlje EU, Rusiju i Tursku.

Polisa „Unika osiguranja“ pruža pokriće za sve slučajeve koji zahtevaju medicinsku pomoć, i to u maksimalnoj visini do 40.000 evra. Osiguraniku su pokriveni troškovi neophodnog lekarskog tretmana za vreme boravka u inostranstvu, troškovi lekova koje prepiše lekar, kliničko lečenje zdravstveno priznatim metodama, troškovi prevoza priznatih službi za hitnu pomoć i druge.

- Za individualna putovanja premija osiguranja za deset dana boravka u inostranstvu iznosi oko jedan evro dnevno - kažu iz „Unika osiguranja“.

- Porodicama nudimo razne povoljnije mogućnosti ugovaranja polisa u zavisnosti od broja članova.

Za standardna pokrića do 30.000 evra za dvoje odraslih i dvoje dece uplaćuje se premija od 3.003 dinara za deset dana boravka.

U „DDOR osiguranju“, građani mogu da kupe polisu sa pokrićima od 10.000 i 30.000 evra, što određuje i razliku u ceni. Sa nižom polisom, treba da plate 860 dinara, a višom 1.114 dinara po danu, plus porez od 5 odsto.

Trošak

Osiguranje pokriva ambulantno lečenje, nabavku neophodnih lekova i medicinskog materijala, prevoz do najbliže zdravstvene ustanove, bolničko lečenje, prevoz u zemlju, stomatološke intervencije, kao i druge troškove vezane za iznenadnu bolest ili povredu. Klijenti mogu i da uplate VIP putno osiguranje, kojim se u slučaju bolesti isplaćuju troškovi hitne dostave lekova u vrednosti do 100 evra, organizacija i troškovi posete bliske osobe, kao i povratak dece koja su ostala bez staranja. Osiguranje u ovom slučaju vraća do 1.500 evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik