Produžen tender za Mamulu

Bez autora
Dec 05 2011

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte produžio je do 14. februara rok za dostavljanje ponuda za dugoročni zakup lokaliteta Kasarna Orjenski bataljon u Kumboru i ostrva Lastavica kod Herceg Novog, sa tvrđavom Mamula. Prvobitni rok za dostavljanje ponuda za oba lokaliteta bio je 14. decembar. Savjet je produžio i rok za otkup tenderske dokumentacije do 9. februara, a ranije je bilo određeno do 9. decembra. Ponude će biti otvorene 15. februara u 15 sati u Ministarstvu odbrane. Pravo učešća na tenderu za davanje u dugoročni zakup lokaliteta ostrva Lastavica kod Herceg Novog, sa tvrđavom Mamula, imaju iskusni međunarodni investitori, sa dokazanom finansijskom sposobnošću i iskustvom u projektovanju, dizajnu, izgradnji i upravljanju složenim turističkim kapacitetima.

Produžen tender za MamuluSavjet za privatizaciju i kapitalne projekte produžio je do 14. februara rok za dostavljanje ponuda za dugoročni zakup lokaliteta Kasarna Orjenski bataljon u Kumboru i ostrva Lastavica kod Herceg Novog, sa tvrđavom Mamula.

Prvobitni rok za dostavljanje ponuda za oba lokaliteta bio je 14. decembar prenose Vijesti.

Savjet je produžio i rok za otkup tenderske dokumentacije do 9. februara, a ranije je bilo određeno do 9. decembra.

Ponude će biti otvorene 15. februara u 15 sati u Ministarstvu odbrane.

Pravo učešća na tenderu za davanje u dugoročni zakup lokaliteta ostrva Lastavica kod Herceg Novog, sa tvrđavom Mamula, imaju iskusni međunarodni investitori, sa dokazanom finansijskom sposobnošću i iskustvom u projektovanju, dizajnu, izgradnji i upravljanju složenim turističkim kapacitetima.

Tender je namijenjen investitorima zainteresovanim za dugoročni zakup ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula na period od 30 godina, s mogućnošću produženja do 90 godina, uključujući izgradnju i upravljanje tim turističkim kompleksom.

Učesnik na tenderu kvalifikovaće se kao ponuđač ako ispuni kvalifikacione uslove predviđene u grupi A ili B. Grupa A podrazumijeva da ponuđač mora biti međunarodni operator i dobro poznat brend, priznat kao uspješan operator turističkih kapaciteta sa četiri plus ili pet zvjezdica.

„On mora imati najmanje pet godina neprekidnog iskustva u planiranju, razvoju i upravljanju relevantnim turističkim kapacitetima za odmor sličnim po tipu, kvalitetu, nivou i veličini, koji su po međunarodnom standardu nivoa četiri plus ili pet zvjezdica", navodi se u pozivu.

Ponuđač mora i da dokaže da je u svakoj od prethodne tri godine imao godišnji promet od najmanje 30 miliona EUR.

Prema uslovima predviđenim grupom B, ponuđač mora imati vrijednost kapitala pod upravljanjem od najmanje 100 miliona EUR i dokazati da je najmanje u tri poslovne godine u poslednjih pet kalendarskih ostvario pozitivan finansijski rezultat.

Ponudu za dugoročni zakup lokaliteta Kasarna Orjenski bataljon u Kumbor na 90 godina, uključujući izgradnju i upravljanje njime mogu dostaviti zainteresovani investitori, uključujući i konzorcijume, koji otkupe tendersku dokumentaciju i potpišu izjavu o povjerljivosti podataka.

Ponuđač mora da pokaže da posjeduje finansijsku sposobnost i sredstva neophodna za realizaciju predviđenog projekta, kao i da dokaže da je u svakoj od prethodne tri godine imao ukupni promet veći od 50 miliona EUR.

Ponuđač mora imati vrijednost kapitala pod upravljanjem od najmanje 300 miliona EUR i mora dokazati da je najmanje u tri poslovne godine u posljednjih pet kalendarskih ostvario pozitivan finansijski rezultat.Ponuđač mora dokazati da je imao promet od najmanje 100 miliona EUR u svakoj od posljednje tri poslovne godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik