Prvi "Meriot" hotel u Srbiji

Bez autora
Dec 06 2011

Građevinsko preduzeće "PSP Farman holding" i američka kompanija "Meriot internešenel" potpisali su ugovor o gradnji prvog Meriot hotela u Srbiji u koji će biti investirano 25 miliona evra. Suvlasnik "Farman holding grupe" Branislav Grujić rekao je novinarima u Beogradu posle potpisivanja ugovora da će hotel biti u centru Beograda u jednoj zgradi u Vasinoj ulici, koja će biti rekonstruisana za te svrhe. Hotel će imati oko 110 soba, šest spratova i potkrovlje, kao i dva podzemna sprata koja će imati namenu garaže, a ta zgrada u kojoj će biti hotel nalazi se pored Narodnog pozorišta. Radovi na rekonstrukciji zgrade će početi u drugoj polovini sledeće godine i biće završeni krajem 2013. godine. Hotel će imati četiri zvezdice, a biće namenjen biznis, ali i drugim turistima. Otvaranje je planiramo krajem 2013. godine. Američka kompanija "Meriot internešenel" vasnik je 3.600 hotela u svetu i zapošljava 129.000 ljudi, i ima godišnji prihod od oko 12 milijardi dolara.

Prvi "Meriot" hotel u SrbijiBeograd će krajem 2013. dobiti "Meriot" hotel, sa 110 soba, koji će se nalaziti u Vasinoj ulici. Ugovor o tom poslu, vrednom 25 miliona evra, potpisali su hotelska kompanija "Meriot internešenel" i građevinsko preduzeće "PSP Farman holding".

Građevinsko preduzeće "PSP Farman holding" i američka kompanija "Meriot internešenel" potpisali su ugovor o gradnji prvog Meriot hotela u Srbiji u koji će biti investirano 25 miliona evra.

Suvlasnik "Farman holding grupe" Branislav Grujić rekao je novinarima u Beogradu posle potpisivanja ugovora da će hotel biti u centru Beograda u jednoj zgradi u Vasinoj ulici, koja će biti rekonstruisana za te svrhe.

"Hotel će imati oko 110 soba, šest spratova i potkrovlje, kao i dva podzemna sprata koja će imati namenu garaže", rekao je Grujić i dodao da se ta zgrada u kojoj će biti hotel nalazi pored Narodnog pozorišta.

Grujić je rekao da će radovi na rekonstrukciji zgrade početi u drugoj polovini sledeće godine i biti završeni krajem 2013. godine.

Suvlasnik "Farman holding grupe" rekao je da će hotel imati četiri zvezdice, kao i da će biti namenjen "biznis, ali i drugim turistima".

Upitan o stanju privrede u regionu, Grujić je rekao da će sledeća godina "biti sigurno napeta, ali da Srbija treba da se fokusira na sopstvenu privredu".

"Za ceo region treba da važi samo pravilo razvoja privrede, a politiku treba ostaviti po strani", rekao je Grujić.

Predstavnik američke kompanije "Meriot internešnel" Kartion Ervin rekao je novinarima da mu se dopada što je za hotel pronadjena lokacija u centru Beograda i da očekuje dobru saradnju sa "Farman holding grupom".

"Otvaranje planiramo krajem 2013. godine", istakao je Ervin.

Američka kompanija "Meriot internešenel" vasnik je 3.600 hotela u svetu i zapošljava 129.000 ljudi, i ima godišnji prihod od oko 12 milijardi dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik