Qatari diar preuzima Plave horizonte i gradi Hilton kod Tivta

Bez autora
Oct 03 2011

Hotelski kompleks "Plavi horizonti", kojim je doskora gazdovalo HTP Primorje, prešao je u vlasništvo arapske investicione grupe Qatari diar. Novi vlasnik planira da sruši postojeći hotel i da na tom mjestu izgradi hotel sa pet zvjezdica u okviru hotelskog lanca Hilton. Arapi planiraju da to bude resort visoke kategorije. Kompletna investicija koštaće 200 miliona eura, a novi kompleks trebalo bi da ima oko 170 aparatmana u vilama, sa pratećim sportsko-rekreativnim i zabavnim sadržajima. Hotelski kompleks "Plavi horizonti" osnovan je prije četiri decenije, a arapska grupa "Katari diar" dala je 24 miliona za kompleks od 250.000 kvadrata u uvali Pržna, sa plažom dugačkom nekoliko stotina metara i borovom šumom i maslinjacima u zaleđu. Novi vlasnici trenutno ne žele da otkrivaju planove i da će se javnosti obratiti kada bude gotova procedura za prostorno-plansku dokumentaciju.

Qatari diar preuzima Plave horizonte i gradi Hilton kod TivtaHotelski kompleks "Plavi horizonti", kojim je doskora gazdovalo HTP Primorje, prešao je u vlasništvo arapske investicione grupe Qatari diar.

Novi vlasnik planira da sruši postojeći hotel i da na tom mjestu izgradi hotel sa pet zvjezdica u okviru hotelskog lanca Hilton. Arapi planiraju da to bude resort visoke kategorije.

Kompletna investicija koštaće 200 miliona eura, a novi kompleks trebalo bi da ima oko 170 aparatmana u vilama, sa pratećim sportsko-rekreativnim i zabavnim sadržajima.

Hotelski kompleks "Plavi horizonti" osnovan je prije četiri decenije, a arapska grupa "Katari diar" dala je 24 miliona za kompleks od 250.000 kvadrata u uvali Pržna, sa plažom dugačkom nekoliko stotina metara i borovom šumom i maslinjacima u zaleđu.

Novi vlasnici trenutno ne žele da otkrivaju planove i da će se javnosti obratiti kada bude gotova procedura za prostorno-plansku dokumentaciju.

Kako je izjavio gradonačelnik Tivta Miodrag Kankaraš, u lokalnom parlamentu će početkom oktobra biti usvojena prostorno-planska dokumentacija. Nakon toga počeće i da rade, to jest srušiće stari hotel, a novi će biti gotov do 2014. godine.

“Javnosti će ostati dostupno 30 posto plaže, dok će prateći sportsko-rekreativni i zabavni sadržaji doprineti unapređenju turističke ponude i pozicioniranju Tivta kao prepoznatljive turističke destinacije“, kazao je Kankaraš.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik