Resavska pećina - speleološki biser

Bez autora
Apr 03 2012

U Resavskoj pećini, kod Despotovca, za koju stručnjaci tvrde da je speleološki biser pod zemljom, zvanično je počela turistička sezona, koja će trajati do 15. novembra. Sezona je zvanično počela 1. aprila, ali pećina radi od 15. marta, jer je bilo lepo vreme i dolazili su posetioci. Pećina će biti otvorena za vaskršnje i prvomajske praznike sa punim radnim vremenom. Cene ulaznica, u ovoj godini se nisu menjale i koštaju 300 dinara za odrasle i 250 za učenike i penzionere. Resavska pećina je od 2010. godine, kao spomenik prirode, član Međunarodne asocijacije turističkih pećina i jama (Internacional show caves Asociation) ISCA, i ove godine, "posle izbora" obeležiće 40 godina rada. Godišnje je u proseku poseti 40.000 turista.

Resavska pećina - speleološki biserU Resavskoj pećini, kod Despotovca, za koju stručnjaci tvrde da je speleološki biser pod zemljom, zvanično je počela turistička sezona, koja će trajati do 15. novembra.

Sezona je zvanično počela 1. aprila, ali pećina radi od 15. marta, jer je bilo lepo vreme i dolazili su posetioci, rekla je direktor JP "Resavska pećina" Gordana Milošević.

Pećina će biti otvorena za vaskršnje i prvomajske praznike sa punim radnim vremenom. Cene ulaznica, u ovoj godini se nisu menjale i koštaju 300 dinara za odrasle i 250 za učenike i penzionere.

Resavska pećina je od 2010. godine, kao spomenik prirode, član Međunarodne asocijacije turističkih pećina i jama (Internacional show caves Asociation) ISCA, i ove godine, "posle izbora" obeležiće 40 godina rada.

Godišnje je u proseku poseti 40.000 turista.

Resavska pećina je za turiste otvorena 1972. godine i najposećenija je pećina u Srbiji. Od 2.830 metara istraženog prostora, za posetioce je dostupno 800 metara.

Turistički radnici Despotovca, u okviru posete Resavskoj pećini nude i turističku turu - srednjovekovni manastiri: Manasija, Ravanica, Muzej ugljarstva Senjski rudnik, turistički kompleks Lisine sa vodopadom Veliki Buk.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik