Ryanair uvodi novu liniju za Zadar

Bez autora
Dec 01 2011

Zračni prijevoznik Ryanair uvodi novu liniju iz Velike Britanije za Zadar, i to iz zračne luke East Midlands kojoj gravitiraju gradovi Nottingham i Derby. Ryanairovi zrakoplovi prevozit će putnike na toj liniji u srpnju i kolovozu, dvaput na tjedan. To je deveta međunarodna linija te najveće europske niskotarifne aviokompanije za Zadar. Potkraj listopada uvedena je i linija iz njemačkoga grada Karlsruhea, također dvaput na tjedan. Novu međunarodnu liniju prema Zadru najavila je i domaća zrakoplovna tvrtka Croatia Airlines koja će u 2012. održavati izravnu jednotjednu vezu između tog grada i Pariza od 1. svibnja do 23. listopada. Uz tu novost, Croatia Airlines će od 30. travnja učestalost svojih letova iz Zadra prema Zürichu povećati na tri leta tjedno. Zračna luka Zadar iz godine u godinu postavlja nove rekordne rezultate po broju putnika, što se nastavilo i u 2011. U prvih deset ovogodišnjih mjeseci kroz zadarsku zračnu luku prošlo je 270.000 putnika, što je povećanje od oko 30 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Do kraja godine očekuje se da će se taj broj povećati na 280.000 putnika, što će biti novi rekordan promet.

Ryanair uvodi novu liniju za ZadarZračni prijevoznik Ryanair uvodi novu liniju iz Velike Britanije za Zadar, i to iz zračne luke East Midlands kojoj gravitiraju gradovi Nottingham i Derby.

Ryanairovi zrakoplovi prevozit će putnike na toj liniji u srpnju i kolovozu, dvaput na tjedan. To je deveta međunarodna linija te najveće europske niskotarifne aviokompanije za Zadar.

Potkraj listopada uvedena je i linija iz njemačkoga grada Karlsruhea, također dvaput na tjedan. Novu međunarodnu liniju prema Zadru najavila je i domaća zrakoplovna tvrtka Croatia Airlines koja će u 2012. održavati izravnu jednotjednu vezu između tog grada i Pariza od 1. svibnja do 23. listopada. Uz tu novost, Croatia Airlines će od 30. travnja učestalost svojih letova iz Zadra prema Zürichu povećati na tri leta tjedno.

Zračna luka Zadar iz godine u godinu postavlja nove rekordne rezultate po broju putnika, što se nastavilo i u 2011. U prvih deset ovogodišnjih mjeseci kroz zadarsku zračnu luku prošlo je 270.000 putnika, što je povećanje od oko 30 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Do kraja godine očekuje se da će se taj broj povećati na 280.000 putnika, što će biti novi rekordan promet.

Prošloga je tjedna otvoren dograđeni terminal domaćeg dolaska, čime je završena druga faza uređenja putničke zgrade. Dogradnjom domaćeg dolaska dobilo se novih 690 metara četvornih prostora, a vrijednost radova je 5,6 milijuna kuna. Nakon dovršetka treće faze, ističu u Zračnoj luci Zadar, putnička zgrada moći će prihvatiti oko 700.000 putnika godišnje. Najavljuju i projekt produljenja uzletno-sletne staze sa 2500 na 3200 metara za koji se priprema projektna dokumentacija radi ishođenja lokacijske dozvole. Projekt je vrijedan oko 15 milijuna eura, a bit će kandidiran i za sredstva iz Unijinih fondova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik