Saradnja Grada Sarajeva i Fondacije Mozaik

Bez autora
Nov 30 2011

U petak, 2. decembra 2011. godine, u Gradskoj upravi grada Sarajeva biće potpisan Sporazum o saradnji između Grada Sarajeva i Fondacije Mozaik. Gradonačelnik Sarajeva dr. Alija Behmen i direktor Fondacije Mozaik mr. Zoran Puljić će potpisati Sporazum o saradnji između Grada Sarajeva i Fondacije Mozaik kao doprinos projektu “Sarajevo na raskršću svijeta” koji finansira Evropska unija. Projekt “Sarajevo na raskršću svijeta” finansiran je iz Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) od strane Evropske unije u iznosu od 300.000 evra. Potpisivanjem Sporazuma o saradnji, Grad Sarajevo će postati sufinansijer ovog projekta i u tu svrhu će osigurat 96.741,00 KM iz sredstava budžeta za 2012. godinu. Cilj projekta je da se poboljša turistička ponuda u području kulturnog turizma kroz tematiku muzeja i raznolikosti sarajevske arhitekture i na taj način animiraju turisti za duži ostanak u gradu. Fondacija Mozaik, idejni tvorac i implementator projekta, je već kreirala tri kulturno-turističke rute u Sarajevu koje povezuju i jačaju lokalnu turističku ponudu, te na taj način stimulišu održivi ekonomski rast.

Saradnja Grada Sarajeva i Fondacije MozaikU petak, 2. decembra 2011. godine, u Gradskoj upravi grada Sarajeva biće potpisan Sporazum o saradnji između Grada Sarajeva i Fondacije Mozaik.

Gradonačelnik Sarajeva dr. Alija Behmen i direktor Fondacije Mozaik mr. Zoran Puljić će potpisati Sporazum o saradnji između Grada Sarajeva i Fondacije Mozaik kao doprinos projektu “Sarajevo na raskršću svijeta” koji finansira Evropska unija.

Projekt “Sarajevo na raskršću svijeta” finansiran je iz Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) od strane Evropske unije u iznosu od 300.000 evra. Potpisivanjem Sporazuma o saradnji, Grad Sarajevo će postati sufinansijer ovog projekta i u tu svrhu će osigurat  96.741,00 KM iz sredstava budžeta za 2012. godinu.

Cilj projekta je da se poboljša turistička ponuda u području kulturnog turizma kroz tematiku muzeja i raznolikosti sarajevske arhitekture i na taj način animiraju turisti za duži ostanak u gradu. Fondacija Mozaik, idejni tvorac i implementator projekta, je već kreirala tri kulturno-turističke rute u Sarajevu koje povezuju i jačaju lokalnu turističku ponudu, te na taj način stimulišu održivi ekonomski rast.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik