Saradnja Vojvodine i Svetske turističke organizacije

Bez autora
Feb 26 2012

U Vladi Vojvodine u petak je potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti održivog razvoja turizma između Vlade AP Vojvodine, Svetske turističke organizacije, Univerziteta u Novom Sadu i Dunavskog centra za kompetenciju. Memorandum su potpisali predsednik Vlade APV dr Bojan Pajtić, generalni sekretar Svetske turističke organizacije dr Taleb Rifai, rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Miroslav Vesković i generalni sekretar Dunavskog centra za kompetenciju Boris Čamernik. Predsednik Pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić izrazio je zadovoljstvo što je generalni sekretar dr Taleb Rifai ponudio podršku u prenošenju novih znanja i iskustava, kao i u promovisanju našeg turizma od strane Svetske turističke organizacije, kao tela Ujedinjenih nacija. Pajtić navodi da imamo značajne potencijale koji se u oblasti turizma mogu mnogo bolje iskoristiti.

Saradnja Vojvodine i Svetske turističke organizacijeU Vladi Vojvodine u petak je potpisan Memorandum o razumevanju i saradnji u oblasti održivog razvoja turizma između Vlade AP Vojvodine, Svetske turističke organizacije, Univerziteta u Novom Sadu i Dunavskog centra za kompetenciju.

Memorandum su potpisali predsednik Vlade APV dr Bojan Pajtić, generalni sekretar Svetske turističke organizacije dr Taleb Rifai, rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Miroslav Vesković i generalni sekretar Dunavskog centra za kompetenciju Boris Čamernik.

Predsednik Pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić izrazio je zadovoljstvo što je generalni sekretar dr Taleb Rifai ponudio podršku u prenošenju novih znanja i iskustava, kao i u promovisanju našeg turizma od strane Svetske turističke organizacije, kao tela Ujedinjenih nacija.

Pajtić navodi da imamo značajne potencijale koji se u oblasti turizma mogu mnogo bolje iskoristiti. Potencijali se ogledaju u mogućnosti organizovanja i ubrzavanja onoga što već postoji - nautičkog turizma na rekama, tako i na korišćenje potencijala Palića, Belocrkvanskih jezera, potencijala Fruške gore i manasitira koji čine jedinstvenu celinu, zatim lovnog turizma kao nečega što predstavlja onu vrstu turizma koja je posebno unosna i sofisticirana.

Istovremeno,  Vojvodina kao region u kome se prožimaju različite kulture i različite civilizacije,sasvim sigurno ima šta da ponudi turistima koji dolaza iz različitih država Evrope i sveta, dodaje on.

Potpisivanje ovog sporazuma samo je jedan skroman korak, ali koji predstavlja početak jedne dugoročnije saradnje.

Poseta generalnog sekretara Svetske turističke organizacije dr Taleba Rifaia je prva zvanična poseta Republici Srbiji. Tokom boravka u Srbiji, dr Rifai učestvuje u dve značajne manifestacije i to u Regionalnoj konferenciji "Održivi turizam u funkciji ruralnog razvoja" i na 34. Međunarodnom sajmu turizma.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik