Šibenske Kuline - luksuz s uloženih 40 milijuna eura

Bez autora
Feb 01 2012

Na lokaciji nekadašnjeg vojnog kompleksa Kuline već bi na jesen trebala započeti etapna izgradnja hotelskog zdanja povezanog s marinom za megabrodove koja je u završnoj fazi gradnje. Vrijednost marine za megajahte i hotela s pratećim sadržajima na šibenskom poluotoku Mandalini premašuje 40 milijuna eura. Riječ je o stranom ulaganju koje u ovom trenutku čini više od 10 posto ukupnih stranih investicija u Hrvatskoj. Da je realizacija projekta Hoteli Šibenik ušla u ozbiljnu fazu, svjedoči najnovije potpisivanje izmijenjenog tripartitnog ugovora u Gradskoj upravi. Dokument su potpisali Burak Bajkan u ime Dogus grupe, Goran Prgin u ime NCP-a Remontno brodogradilište i gradonačelnik Ante Županović. Izmijenjen je dio koji se odnosi na moguće posljedice raskida ugovora čime je Grad Šibenik doveden u povoljniji položaj u odnosu na onaj što ga imao u osnovnom ugovoru koji je sklopila bivša HDZ-ova vlast.

Šibenske Kuline - luksuz s uloženih 40 milijuna euraNa lokaciji nekadašnjeg vojnog kompleksa Kuline već bi na jesen trebala započeti etapna izgradnja hotelskog zdanja povezanog s marinom za megabrodove koja je u završnoj fazi gradnje.

Vrijednost marine za megajahte i hotela s pratećim sadržajima na šibenskom poluotoku Mandalini premašuje 40 milijuna eura. Riječ je o stranom ulaganju koje u ovom trenutku čini više od 10 posto ukupnih stranih investicija u Hrvatskoj.

Da je realizacija projekta Hoteli Šibenik ušla u ozbiljnu fazu, svjedoči najnovije potpisivanje izmijenjenog tripartitnog ugovora u Gradskoj upravi. Dokument su potpisali Burak Bajkan u ime Dogus grupe, Goran Prgin u ime NCP-a Remontno brodogradilište i gradonačelnik Ante Županović.

Izmijenjen je dio koji se odnosi na moguće posljedice raskida ugovora čime je Grad Šibenik doveden u povoljniji položaj u odnosu na onaj što ga imao u osnovnom ugovoru koji je sklopila bivša HDZ-ova vlast.

Franko Vidović, zamjenik gradonačelnika koji se najviše angažirao na tom projektu, kaže kako uistinu vjeruje u njega te je već za ožujak najavio izradu odejnog projekta, a za rujan početak gradnje. Projekt je sveden u realne okvire kako bi se zajamčila njegova održivost. Naglasio je kako se isplativost takvih hotelsko-turističkih investicija u Europi postiže tek u roku za 15 do 18 godina, zbog čega su s partnerima dogovorili realnu investiciju.

Goran Prgin, vlasnik NCP-a, također ne skriva zadovoljstvo što je napokon sklopljen dogovor triju strana i što se nazire početak ostvarenja projekta. Vjeruje u turskog partnera, korporaciju Dogus s kojom je prošle godine krenuo u gradnju prve marine za velika i luksuzna plovila. Marina će ovoga ljeta primiti prve megajahte koje će odsad u Hrvatskoj imati na raspolaganju odgovarajući vez, servis i ostale sadržaje.

Hrvatska treba biti sretna što je tako moćna grupacija odlučila investirati upravo ovdje, naglasio je Prgin.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik