Skijaši krenuli na Kopaonik i Jahorinu

Bez autora
Dec 12 2011

Na Kopaoniku i Jahorini ovog vikenda zvanično počinje zimska sezona. Ski sezonu simbolično će proglasiti otvorenom državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Goran Petković, koji će prisustvovati i svečanoj dodeli nagrade "Best Balkan vinter risort 2011", koju dodjeljuje balkanska alijansa hotela "Baha". Povodom otvaranja zimske sezone na Kopaoniku kompanija MK "Mauntin risort" je od 8. do 12. decembra organizovala manifestaciju "Ski opening" tokom koje je za goste najvećeg hotelskog kompleksa na Kopaoniku obezbeđen gratis dvodnevni ski pas. Za posetioce su organizovane ski i snoubord škola, ski žurke, brojna sportska takmičenja i nagradne igre. Nagrada balkanske alijanse hotela "Baha" ove godine pripala je kompaniji MK "Mauntin risort", u čijem sastavu su "Grand hotel & spa", hotel "Angela" i apartmani "Konaci", sa više od 1 500 ležajeva.

Skijaši krenuli na Kopaonik i JahorinuNa Kopaoniku i Jahorini ovog vikenda zvanično počinje zimska sezona.

Ski sezonu simbolično će proglasiti otvorenom državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Goran Petković, koji će prisustvovati i svečanoj dodeli nagrade "Best Balkan vinter risort 2011", koju dodjeljuje balkanska alijansa hotela "Baha".

Povodom otvaranja zimske sezone na Kopaoniku kompanija MK "Mauntin risort" je od 8. do 12. decembra organizovala manifestaciju "Ski opening" tokom koje je za goste najvećeg hotelskog kompleksa na Kopaoniku obezbeđen gratis dvodnevni ski pas.

Za posetioce su organizovane ski i snoubord škola, ski žurke, brojna sportska takmičenja i nagradne igre.

Nagrada balkanske alijanse hotela "Baha" ove godine pripala je kompaniji MK "Mauntin risort", u čijem sastavu su "Grand hotel & spa", hotel "Angela" i apartmani "Konaci", sa više od 1 500 ležajeva.

Na Jahorini 20 centimetara snega

Ovog vikenda i na Jahorini zvanično počinje skijaška sezona, a visina snežnog pokrivača trenutno je 20 centimetara.

Skijaške staze su uređene, ove godine je upotpunjen sistem za veštačko osnežavanje, a poslednjih godina radilo se na modernizaciji turističke ponude, naveli su predstavnici turističke organizacija grada Istočno Sarajevo.

Turistička ponuda Jahorina u centru je ukupne turističke ponude Republike Srpske (RS), a ova olimpijska planina ima mnogo toga da ponudi posetiocima, naveli su rukovodioci turističkog centra Jahorina, na konferenciji za štampu u Beogradu.

Turisti iz Strbije čine više od 60 odsto ukupnih posetilaca na ovoj planini.

Smeštajni kapacitet ove planine je 5.000 kreveta, a posetiocima su na raspolaganju i mnogobrojni hoteli sa tri ili četiri zvezdice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik