Srbija ima hotele na svetskom nivou

Bez autora
Jan 11 2012

Srbija ima 265 hotela, što je povećanje za 27 odsto za 5 godina. Značajno se povećao broj hotela sa četiri zvezdice, broj hotela sa manjim brojem ležajeva, što znači i da je nivo usluge u tim hotelima na daleko višem nivou. Stil i dizajn hotela je na svetskom nivou, a neki od njih postaju prepoznatljivi i u međunarodnim razmerama.Krajem 2010. i tokom 2011. godine među novootvorenim hotelima u Srbiji nalaze se tri "bisera" - "Izvor" u Aranđelovcu, "Skver najn" u Beogradu i upravo otvoreni hotel na Staroj planini.

Srbija ima hotele na svetskom nivouSrbija ima 265 hotela, što je povećanje za 27 odsto za 5 godina kaže državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković.

On je dodao da se značajno povećao broj hotela sa četiri zvezdice, broj hotela sa manjim brojem ležajeva, što znači i da je nivo usluge u tim hotelima na daleko višem nivou.

Petković ističe i da su stil i dizajn hotela na svetskom nivou, a da neki od njih postaju prepoznatljivi i u međunarodnim razmerama.

Krajem 2010. i tokom 2011. godine među novootvorenim hotelima u Srbiji nalaze se tri "bisera" - "Izvor" u Aranđelovcu, "Skver najn" u Beogradu i upravo otvoreni hotel na Staroj planini, naglasio je Petković.

Državni sekretar je podvukao da se tip hotela kakav je "Skver najn" "teško može naći i u Ženevi i Londonu", ali i da su i neki drugi hoteli specifični po ponudi.

On je kao primer naveo aranđelovački " Izvor" koji je "potpuno pokrenuo privredu i podstakao razvoj vinskog turizma u okolini".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik