Subvencionisanje projekata koji unapređuju konkurentnost turizma

Bez autora
Dec 18 2011

Na osnovu raspisanog Konkursa za dodelu subvencija privatnim preduzećima od interesa za razvoj turizma u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini u 2011. godini, pokrajinski sekretar za privredu doneo je odluku o dodeli sredstava za subvencije privatnim preduzećima od interesa za razvoj turizma u Vojvodini. Na Konkursu su učestvovala privatna preduzeća, mala i srednja preduzeća i preduzetnici, iz sektora turizma sa sedištem u Vojvodini, koji svojim projektima nastoje da obezbede unapređenje konkurentnosti sektora turizma, receptivne turističko-ugostiteljske ponude, investiciona ulaganja u turističku infrastrukturu i da unaprede i razvijaju procese poslovanja, a sve u cilju razvoja prioritetnih turističkih proizvoda i poboljšanja kvaliteta turističko-ugostiteljskih objekata i usluga kroz primenu novih tehnologija: e-turizam, propisi o standardizaciji i kategorizaciji.

Subvencionisanje projekata koji unapređuju konkurentnost turizmaNa osnovu raspisanog Konkursa za dodelu subvencija privatnim preduzećima od interesa za razvoj turizma u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini u 2011. godini, pokrajinski sekretar za privredu doneo je odluku o dodeli sredstava za subvencije privatnim preduzećima od interesa za razvoj turizma u Vojvodini.

Na Konkursu su učestvovala privatna preduzeća, mala i srednja preduzeća i preduzetnici, iz sektora turizma sa sedištem u Vojvodini, koji svojim projektima nastoje da obezbede unapređenje konkurentnosti sektora turizma, receptivne turističko-ugostiteljske ponude, investiciona ulaganja u turističku infrastrukturu i da unaprede i razvijaju procese poslovanja, a sve u cilju razvoja prioritetnih turističkih proizvoda i poboljšanja kvaliteta turističko-ugostiteljskih objekata i usluga kroz primenu novih tehnologija: e-turizam, propisi o standardizaciji i kategorizaciji.

Sredstva su namenjena za subvencionisanje privatnih preduzeća u cilju razvoja receptivnog turizma, kroz podršku malim i srednjim privrednim subjektima iz sektora turizma u ukupnom iznosu od 11 miliona dinara i to putem tekućih i kapitalnih subvencija privatnim preduzećima.

Pored Novog Sada, Palića, Malog Iđoša, Novog Kneževca, Feketića i Temerina, sredstva su dobila i privatna preduzeća i preduzetnici iz Subotice, Pačira, Zrenjanina, Idvora, Sente, Šupljaka i Kelebije, za realizaciju projekata koji podrazumevaju osavremenjavanje i prilagođavanje tendenciji razvoja eko i etno turizma, potom razvoj turističke infrastrukture, izvođenje radova na poboljšanju efikasnosti, izgradnju ugostiteljskih objekata od opšteg interesa i značaja za turizam, kao i razvoj kamping turizma u Vojvodini.

Pokrajinski sekretarijat za privredu je prepoznao Vojvodinu kao veoma značajnu turističku destinaciju, poznatu po lovu, ribolovu, vinskom turizmu, brojnim festivalima hrane, muzičkim, eko i etno festivalima i bogatim kulturno-istorijskim nasleđem, koje uključuje brojne manastire, dvorce, tvrđave, kao i ostatke Rimskog cartsva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik