"Svetac" počinje 25. aprila

Bez autora
Apr 01 2012

"Aman Sveti Stefan" će prve goste primiti 25. aprila, buking je za ovu sezonu znatno premašio očekivanja, tako da se vjeruje da će se ovog ljeta u našem najpoznatijem hotelu vidjeti mnogo slavnih ličnosti. Kao što je već poznato, Ministarstvo održivog razvoja i turizma je, rješavajući po zahtjevu hotelske grupe "Budvanska rivijera", izdalo građevinsku dozvolu za rekonstrukciju objekta – Crkve Svete Gospođe na Svetom Stefanu. Tome je prethodio intenzivan i detaljan rad i napori. Formirana je radna grupa koja je trebalo da predloži cjelovito rješenje za rekonstrukciju navedenog objekta na osnovu prethodno sprovedenog istraživanja. Idejni projekat uradio je biro AS pro iz Rusije, a "Budvanska rivijera" obrazovala je i komisiju za reviziju idejnog projekta čiji su članovi birani na osnovu kompetencija i stručnosti, te iskustva u projektovanju sakralnih objekata, naročito pravoslavnih hramova i reviziji objekata, u oblasti obnove i konzervacije objekata od kulturno-istorijskog značaja, te poznavanja kulturnog nasljeđa i umjetnosti.

"Svetac" počinje 25. aprilaMinistar turizma i održivog razvoja Predrag Sekulić kazao je da očekuje da će Sveti Stefan prve goste primiti 25. aprila.

- "Aman Sveti Stefan" će prve goste primiti 25. aprila, prema podacima koje smo dobili od generalnog direktora hotela, buking je za ovu sezonu znatno premašio očekivanja, tako da vjerujem da ćemo ovog ljeta u našem najpoznatijem hotelu vidjeti mnogo slavnih ličnosti, kazao je Sekulić u intervjuu Pobjedi.

Kao što je već poznato, Ministarstvo održivog razvoja i turizma je, rješavajući po zahtjevu hotelske grupe "Budvanska rivijera", izdalo građevinsku dozvolu za rekonstrukciju objekta – Crkve Svete Gospođe na Svetom Stefanu.

Tome je prethodio intenzivan i detaljan rad i napori. Formirana je radna grupa koja je trebalo da predloži cjelovito rješenje za rekonstrukciju navedenog objekta na osnovu prethodno sprovedenog istraživanja. Idejni projekat uradio je biro AS pro iz Rusije, a "Budvanska rivijera" obrazovala je i komisiju za reviziju idejnog projekta čiji su članovi birani na osnovu kompetencija i stručnosti, te iskustva u projektovanju sakralnih objekata, naročito pravoslavnih hramova i reviziji objekata, u oblasti obnove i konzervacije objekata od kulturno-istorijskog značaja, te poznavanja kulturnog nasljeđa i umjetnosti.

Reviziona komisija utvrdila je da je idejni projekat urađen u skladu sa Izvještajem komisije za utvrđivanje daljih konzervatorskih mjera na sakralnom objektu Crkve Svete Gospođe u Svetom Stefanu. I najbitnije, ista reviziona komisija jednoglasno je utvrdila da predloženo rješenje rekonstrukcije i revitalizacije Crkve Svete Gospođe rezultira originalnošću arhitekture i funkcionalnošću objekta, a istovremeno predstavlja projektantski opravdano rješenje i uklapa se u postojeću ambjentalnu cjelinu lokacije. Takođe, reviziona komisija je konstatovala da je idejni projekat urađen u skladu sa svim relevantnim propisima. Glavni projekat rekonstrukcije crkve naravno urađen je u skladu sa konzervatorskim uslovima Uprave za zaštitu kulturnih dobara.

Objekti u Miločerskom parku koji su ovih dana bili predmet interesovanja javnosti u nadležnosti su opštine Budva, i nemaju nikakve veze sa projektom Legalizacije neformalnih objekata koji sprovodi Ministarstvo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik