Svi žele da putuju u Evropu

Bez autora
Oct 16 2024

Prema podacima Evropske komisije za putovanja (ETC), stranci su i dalje zainteresovani za putovanja u Evropu, ali je pristupačnost ove destinacije njihova glavna briga.

To je izjavilo 44 odsto ispitanika koji su se složili da bi lokalno stanovništvo moglo da doprinese mnogo da se Evropa učini kulturno živahnijom i gostoljubivijom destinacijom. Putnike osim troškova brine i bezbednost, posebno Australijance, Japance, Kineze, Kanađane i Amerikance. Kao što pokazuje „Barometar”, 52 procenta ispitanika izjavilo je da im je sigurnost glavni prioritet pri odabiru destinacije za odmor. Drugi najvažniji razlog povezan je s mestima koja se moraju videti, kao i turistička infrastruktura. Turisti, inače, prema ovom istraživanju troše između 100 i 200 evra dnevno tokom putovanja. I Kinezi žele da putuju u Evropu i ima ih devet odsto više nego prošle godine. Studija takođe otkriva da je razlog za ovaj rast povezan sa dostupnošću letova između Kine i Evrope.

Kada je reč o zemljama koje bi želeli da obiđu, Francuska je najomiljenija destinacija, sa 37 odsto ispitanika koji su izjavili da tamo planiraju da putuju. Na drugom mestu su Italija (29 odsto) i Velika Britanija (23 odsto).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik