Terme Tuhelj 2012. otvaraju novi hotel

Bez autora
Dec 22 2011

Terme Tuhelj od siječnja do kraja listopada ostvarile su 4 milijuna eura ukupnih prihoda ili 3 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, na što su, kao i na nešto manji broj turista i noćenja ove godine, utjecali investicijski radovi izgradnje novog i preuređenja postojećeg hotela. Za iduću godinu se najavljuje otvorenje novog hotela te niz aktivnosti u sklopu radnog naslova Nove Terme Tuhelj. Unatoč nižim ukupnim prihodima, poslovni rezultat Terma Tuhelj za prvih deset mjeseci ove godine su pozitivni i iznose 181.500 eura. Za nešto slabiju ovogodišnju posjećenost od gotovo 16.000 dolazaka i 40.000 noćenja to ne čudi s obzirom da su pet mjeseci ove godine poslovali s 33 posto manjim hotelskim kapacitetima zbog preuređenja. Uz preuređenje postojećeg hotela, u Termama su ove godine počeli i gradnju novog u kategoriji četiri zvjezdice, s kongresnim centrom i wellnessom u što investiraju 12 milijuna eura. Njegovo se otvorenje planira u proljeće iduće godine, u travnju.

Terme Tuhelj 2012. otvaraju novi hotelTerme Tuhelj od siječnja do kraja listopada ostvarile su 4 milijuna eura ukupnih prihoda ili 3 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, na što su, kao i na nešto manji broj turista i noćenja ove godine, utjecali investicijski radovi izgradnje novog i preuređenja postojećeg hotela.

Doznaje se to od direktorice te tvrtke Ivane Kolar, koja za iduću godinu najavljuje otvorenje novog hotela te niz aktivnosti u sklopu radnog naslova Nove Terme Tuhelj.

Unatoč nižim ukupnim prihodima, poslovni rezultat Terma Tuhelj za prvih deset mjeseci ove godine su pozitivni i iznose 181.500 eura, dok za nešto slabiju ovogodišnju posjećenost od gotovo 16.000 dolazaka i 40.000 noćenja Kolar ističe kako to ne čudi s obzirom da su pet mjeseci ove godine poslovali s 33 posto manjim hotelskim kapacitetima zbog preuređenja. Uz preuređenje postojećeg hotela, u Termama su ove godine počeli i gradnju novog u kategoriji četiri zvjezdice, s kongresnim centrom i wellnessom u što investiraju 12 milijuna eura. Njegovo se otvorenje planira u proljeće iduće godine, u travnju.

S obzirom na veličinu te investicije i širinu obuhvata izgradnje i preuređenja, Kolar naglašava kako će to promijeniti i unaprijediti njihovu ponudu, jer će postati jedinstvenim centrom/resortom u Hrvatskoj i okolici sa svim potrebnim uslugama te visokom kvalitetom i raznovrsnošću usluga. To je ujedno najveća najava za iduću godinu iz te tvrtke.

Kako očekuju u Termama, to će im donijeti i bolje fizičke i financijske rezultate te, moguće, pridonijeti i promjeni strukture u broju noćenja, u kojoj su u prvih deset mjeseci ove godine, slično kao i prijašnjih, dominirali domaći turisti s udjelom u noćenjima od gotovo 75 posto. Među stranih oko 25 posto od ukupnog broja noćenja, najviše su ostvarili turisti iz Slovenije i BiH, te Italije i Njemačke, odakle su ove godine zabilježili i znatne poraste od 30, tj. 11 posto. Prosječna duljina boravka gostiju u prvih deset mjeseci u Termama bila je nešto više od dva dana, a prosječan broj gostiju po danu 130, dok je kupača na bazenskom kompleksu »Vodeni planet« bilo 257.700 ili 7,5 posto više nego u deset mjeseci prošle godine.

Terme Tuhelj u vlasništvu su slovenskih Termi Olimia, koje su, dodaje Kolar, također poslovale pozitivno u deset mjeseci ove godine ostvarivši ukupan prihod od 15 milijuna eura ili 3 posto više, dok im je dobit iznosila 1,6 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik